Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na fizikalna svojstva višekomponentnih sustava (CROSBI ID 434779)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Pavlović, Mandica Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na fizikalna svojstva višekomponentnih sustava / Bosiljkov, Tomislav (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Pavlović, Mandica

Bosiljkov, Tomislav

hrvatski

Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na fizikalna svojstva višekomponentnih sustava

Cilj ovog završnog rada bio je istražiti utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na promjenu fizikalnih svojstava (apsorbancija, gustoća, prividna viskoznost, stabilnost i raspodjela veličine čestica) smoothieja s dodatkom različitog volumena ulja konoplje (0, 5 ; 1 ml) i različitim vremenom (stupnjem) usitnjavanja badema (15 i 45 s) pri tlakovima od 300 i 450 MPa i vremenu obrade od 9 i 15 minuta. Smoothie sa 1 ml ulja konoplje pokazuje veću stabilnost (ISS) od maksimalnih 507 sati. Stabilnost karakterizira raspodjela veličine čestica od 9 – 100 um pri manjem stupnju usitnjavanja (15 s). Vrijednost medijana pokazuje trend promjene srednje veličine uzoraka sa 1 ml dodanog ulja i manjeg stupnja usitnjavanja Selektivna statistička značajnost (ANOVA) utjecaja procesnih parametara prisutna je kod svih promatranih fizikalnih veličina osim kod gustoće.

fizikalna svojstva, smoothie, stabilnost, visoki hidrostatski tlak

nije evidentirano

engleski

Influence of high hydrostatic pressure on physical properties of multicomponent systems

nije evidentirano

high hydrostatic pressure, physical properties, smoothy, stability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

15.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija