Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Opasnosti u hrani (CROSBI ID 434773)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Glavaš, Andrijana Opasnosti u hrani / Tudor Kalit, Milna (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Glavaš, Andrijana

Tudor Kalit, Milna

hrvatski

Opasnosti u hrani

Opasnost je svaka tvar u namirnici ili stanje namirnice koji mogu uzrokovati štetne posljedice na ljudsko zdravlje. Brojne opasnosti različitog tipa i podrijetla mogu ući u lanac hrane i učiniti namirnicu potencijalno štetnom za ljudsku konzumaciju. Razumijevanje tih opasnosti temelj je za razvoj HACCP sustava. Cilj rada je prikazati vrste opasnosti (biološka, kemijska ili fizikalna) koje se mogu naći u hrani te dati primjere analize opasnosti unutar HACCP sustava. Povrh toga rad će prikazati primjere ekonomskih posljedica kontaminacije hrane pojedinim opasnostima.

opasnost, HACCP sustav, analiza opasnosti, ekonomske posljedice

nije evidentirano

engleski

Food hazards

nije evidentirano

food hazards, HACCP system, hazard analysis, economic consequences

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

06.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)