Opasnosti u hrani (CROSBI ID 434773)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Glavaš, Andrijana
Tudor Kalit, Milna
hrvatski
Opasnosti u hrani
Opasnost je svaka tvar u namirnici ili stanje namirnice koji mogu uzrokovati štetne posljedice na ljudsko zdravlje. Brojne opasnosti različitog tipa i podrijetla mogu ući u lanac hrane i učiniti namirnicu potencijalno štetnom za ljudsku konzumaciju. Razumijevanje tih opasnosti temelj je za razvoj HACCP sustava. Cilj rada je prikazati vrste opasnosti (biološka, kemijska ili fizikalna) koje se mogu naći u hrani te dati primjere analize opasnosti unutar HACCP sustava. Povrh toga rad će prikazati primjere ekonomskih posljedica kontaminacije hrane pojedinim opasnostima.
opasnost, HACCP sustav, analiza opasnosti, ekonomske posljedice
nije evidentirano
engleski
Food hazards
nije evidentirano
food hazards, HACCP system, hazard analysis, economic consequences
nije evidentirano
Podaci o izdanju
27
06.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb