Kemijski izazovi novog trenda: vina u limnekama (CROSBI ID 434755)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mijić, Katarina
Maslov Bandić, Luna
hrvatski
Kemijski izazovi novog trenda: vina u limnekama
Vina u limenkama su rastući trend među milenijalcima i generacijom Z. Aluminijska limenka je jeftina, lagana za transport, može se reciklirati, dostupna je malim volumenima (od 125 mL do 500 mL). Upravo to je čini vrlo popularnom. Vino u limenkama je sigurno od oksidacije, ali sklono je razvoju reduktivnih mirisa posebice sumporovodika (H2S). U ovom radu prikazan je pregled mogućih mehanizama razvoja reduktivnih mirisa s naglaskom na sumporovodik u vinima u limenkama
vino, limenka, popularno, oksidacija, sumporovodik
nije evidentirano
engleski
Chemical challenges of a new trend: wine in can
nije evidentirano
wine, can, popular, oxidation, hydrogen sulfide
nije evidentirano
Podaci o izdanju
27
16.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb