Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kemijski izazovi novog trenda: vina u limnekama (CROSBI ID 434755)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Mijić, Katarina Kemijski izazovi novog trenda: vina u limnekama / Maslov Bandić, Luna (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Mijić, Katarina

Maslov Bandić, Luna

hrvatski

Kemijski izazovi novog trenda: vina u limnekama

Vina u limenkama su rastući trend među milenijalcima i generacijom Z. Aluminijska limenka je jeftina, lagana za transport, može se reciklirati, dostupna je malim volumenima (od 125 mL do 500 mL). Upravo to je čini vrlo popularnom. Vino u limenkama je sigurno od oksidacije, ali sklono je razvoju reduktivnih mirisa posebice sumporovodika (H2S). U ovom radu prikazan je pregled mogućih mehanizama razvoja reduktivnih mirisa s naglaskom na sumporovodik u vinima u limenkama

vino, limenka, popularno, oksidacija, sumporovodik

nije evidentirano

engleski

Chemical challenges of a new trend: wine in can

nije evidentirano

wine, can, popular, oxidation, hydrogen sulfide

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

16.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)