Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije (CROSBI ID 434750)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kiršić, Fabio Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije / Maslov Bandić, Luna (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Kiršić, Fabio

Maslov Bandić, Luna

hrvatski

Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije

Okusi i mirisi su važna svojstva koja pridonose kvaliteti svježeg voća i povrća. U ovom završnom radu prikazali bi se kemizmi odgovorni za okus i miris svježeg voća i povrća, biokemijski mehanizmi pomoću kojih se formiraju i identificiraju uzroci koji utječu na okus prije i poslije berbe. Hlapljivi spojevi koji određuju aromu i doprinose okusu voća i povrća nalaze se u niskim koncentracijama, rijetko većim od 30 ug/L, a koncentracije pojedinih hlapljvih spojeva mogu široko varirati. Esteri pridonose voćnim mirisima i okusima.

okus, miris, voće, povrće, elektronski nos

nije evidentirano

engleski

Flavours of fruits and vegetables: chemistry and biological functions

nije evidentirano

flavours, scent, fruits, vegetables, electronic nose

nije evidentirano

Podaci o izdanju

39

18.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija)