Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije (CROSBI ID 434750)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Kiršić, Fabio
Maslov Bandić, Luna
hrvatski
Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije
Okusi i mirisi su važna svojstva koja pridonose kvaliteti svježeg voća i povrća. U ovom završnom radu prikazali bi se kemizmi odgovorni za okus i miris svježeg voća i povrća, biokemijski mehanizmi pomoću kojih se formiraju i identificiraju uzroci koji utječu na okus prije i poslije berbe. Hlapljivi spojevi koji određuju aromu i doprinose okusu voća i povrća nalaze se u niskim koncentracijama, rijetko većim od 30 ug/L, a koncentracije pojedinih hlapljvih spojeva mogu široko varirati. Esteri pridonose voćnim mirisima i okusima.
okus, miris, voće, povrće, elektronski nos
nije evidentirano
engleski
Flavours of fruits and vegetables: chemistry and biological functions
nije evidentirano
flavours, scent, fruits, vegetables, electronic nose
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
18.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb