Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi jelovnika (CROSBI ID 434556)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Hrkać, Anđela Kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi jelovnika / Pasanec Preprotić, Suzana (mentor); Petković, Gorana (neposredni voditelj). Zagreb, Grafički fakultet, Zagreb, . 2020

Podaci o odgovornosti

Hrkać, Anđela

Pasanec Preprotić, Suzana

Petković, Gorana

hrvatski

Kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi jelovnika

U sklopu ovog završnog rada projektirali smo, redizajnirali te izradili jelovnik u ručnom uvezu. Prikazani i definirani su postupci ručne izrade jelovnika za tri vrste uveza – meki, tvrdi i mehanički. Sadržaj i format jelovnika ostali su nepromijenjeni, dok su svi ostali tehničko-tehnološki parametri odabrani u skladu s vrstom uveza i osnovnim estetskim načelima. Prilikom ručne izrade jelovnika knjigoveških proizvoda može se dogoditi dosta pogrešaka pri izradi, stoga danas jelovnike uglavnom izrađujemo strojno. Nakon ručne izrade jelovnika napravljena je analiza kvalitete izrađenih knjigoveških proizvoda, za sve tri vrste uveza. Analizom cijene i vremena izrade te uporabne i vizualne privlačnosti jelovnika doneseni su zaključci o kriterijima izbora vrste uveza pri redizajnu i izradi ovog jelovnika. U praktičnom djelu provedena je i analiza privlačnosti uveza među potrošačima, te su doneseni zaključci o idealnom izboru jelovnika. Anketom je utvrđeno da su se tvrdo uvezane knjige pokazale najprivlačnijima, pa tako i tvrdo uvezani jelovnik. Mehanički uvezani jelovnik zbog svoje jednostavne i brze izrade ima dosta pozitivnih strana, no cijena potrošnje materijala za ovaj jelovnik, u ovom završnom radu, daleko je veća od meko i tvrdo uvezanog jelovnika. Kada govorimo o meko uvezanom jelovniku uvrštavamo ga kao idealan izbor za vlasnike restorana, zbog svoje kvalitete te pristupačne cijene. Možemo zaključiti da kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi ovog jelovnika uvelike ovisi o njegovoj namjeni, funkcionalnosti, željenoj trajnosti, budžetu ali i vizualnoj privlačnosti koja se želi postići.

jelovnik ; redizajn ; mehanički uvez ; meki uvez ; tvrdi uvez

nije evidentirano

engleski

Criteria for choosing the bookbinding type for menu in craft bookbinding

nije evidentirano

menu ; redesign ; mechanical binding ; paperback ; hardcover

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

15.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Grafička tehnologija