Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima (CROSBI ID 67390)
Prilog u knjizi | ostalo | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Zavadlav, Sandra:Majhen, Lina
hrvatski
Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima
Predmetno istraživanje provodilo se na jabukama sorte „Zlatni Delišes“ koje su bile skladištene u ULO hladnjačama. Referentni uzorak od 100 kg jabuka bio je raspoređen u četiri ULO hladnjače u kojima je bila uspostavljena kontrolirana atmosfera. Svaka hladnjača sadržavala je 20 kg jabuka. Praćeno je dozrijevanje ploda na tri temperature skladištenja 4°C, 8°C i 12°C, dok je temperatura od 20°C bila namijenjena za simulaciju uvjeta skladištenja na trgovinskim policama, relativna vlaga (RH) u hladnjačama održavana je između 75% do 80%, osim u uvjetima skladištenja na 20°C gdje se relativna vlaga održavala između 50% do 60%. Svaki drugi dan, kao uzorak, korišteno je 40 plodova, te se mjerila tvrdoća putem analizatora za teksturu voća i povrća i boja (a*, b* i L).
jabuka, kontrolirana atmosfera, rok trajanja, ULO hladnjače
nije evidentirano
engleski
Monitoring the physical properties of the "GOLDEN DELICES" apple during storage time in different regimes
nije evidentirano
apple, controlled atmosphere, shelf life, ULO refrigerators
nije evidentirano
Podaci o prilogu
173-182.
objavljeno
Podaci o knjizi
Zbornik radova Veleučilište u Šibeniku
Zlatović, Dragan
Šibenik:
2019.
1846-6699