Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima (CROSBI ID 67390)

Prilog u knjizi | ostalo | domaća recenzija

Zavadlav, Sandra:Majhen, Lina Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima // Zbornik radova Veleučilište u Šibeniku / Zlatović, Dragan (ur.). Šibenik, 2019. str. 173-182

Podaci o odgovornosti

Zavadlav, Sandra:Majhen, Lina

hrvatski

Praćenje fizikalnih svojstva jabuke „ZLATNI DELIŠES“ tijekom vremena skladištenja na različitim režimima

Predmetno istraživanje provodilo se na jabukama sorte „Zlatni Delišes“ koje su bile skladištene u ULO hladnjačama. Referentni uzorak od 100 kg jabuka bio je raspoređen u četiri ULO hladnjače u kojima je bila uspostavljena kontrolirana atmosfera. Svaka hladnjača sadržavala je 20 kg jabuka. Praćeno je dozrijevanje ploda na tri temperature skladištenja 4°C, 8°C i 12°C, dok je temperatura od 20°C bila namijenjena za simulaciju uvjeta skladištenja na trgovinskim policama, relativna vlaga (RH) u hladnjačama održavana je između 75% do 80%, osim u uvjetima skladištenja na 20°C gdje se relativna vlaga održavala između 50% do 60%. Svaki drugi dan, kao uzorak, korišteno je 40 plodova, te se mjerila tvrdoća putem analizatora za teksturu voća i povrća i boja (a*, b* i L).

jabuka, kontrolirana atmosfera, rok trajanja, ULO hladnjače

nije evidentirano

engleski

Monitoring the physical properties of the "GOLDEN DELICES" apple during storage time in different regimes

nije evidentirano

apple, controlled atmosphere, shelf life, ULO refrigerators

nije evidentirano

Podaci o prilogu

173-182.

objavljeno

Podaci o knjizi

Zbornik radova Veleučilište u Šibeniku

Zlatović, Dragan

Šibenik:

2019.

1846-6699

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija