Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja (CROSBI ID 693782)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Dodik, Mihaela ”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja // Zbornik radova (Zaštita na radu i zaštita zdravlja) / Kirin, Snježana (ur.). 2016. str. 416-420

Podaci o odgovornosti

Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Dodik, Mihaela

hrvatski

”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja

Nusprodukti životinjskog podrijetla osim što su onečiščivaći okoliša predstavljaju potencijalne opasnosti za zdravlje ljudi i životinja jer se preko njih mogu prenijeti zarazne i parazitarne bolesti. Njihovo zbrinjavanje s epizootiološkog, ekološkog, higijenskog, ekonomskog i moralnog aspekta, ukoliko nisu upotrebljivi za daljnje korištenja, najprihvatljivije je utilizacijom u kafilerijama. U radu je opisana tehnologija prerade nusprodukata životinjskog podrijetla, te zbrinjavanje nastalog otpada.

nusprodukt, životinjsko podrijetlo, kafilerija, tehnologija

nije evidentirano

engleski

Disposal of inedible by-products of animal origin - technological solutions

nije evidentirano

by-product, animal origin, rendering plant, technology

nije evidentirano

Podaci o prilogu

416-420.

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 6. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja

Kirin, Snježana

Karlovac: Circulation

1848-5731

Podaci o skupu

Zaštita na radu i zaštita zdravlja

predavanje

21.09.2016-24.09.2016

Zadar, Hrvatska

Povezanost rada

Interdisciplinarne prirodne znanosti, Interdisciplinarne tehničke znanosti, Prehrambena tehnologija, Veterinarska medicina