Fizikalno - kemijske promjene repičinog ulja tijekom rafinacije i prženja (CROSBI ID 693779)
Prilog sa skupa u zborniku | ostalo | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Zlatar, Vuk: Belavić, Valentina: Halambek, Jasna
hrvatski
Fizikalno - kemijske promjene repičinog ulja tijekom rafinacije i prženja
U ovom radu određena su fizikalno - kemijska svojstva sirovog degumiranog, jestivog i otpadnog repičinog ulja kako bi se utvrdile promjene do kojih dolazi tijekom rafinacije i uporabe ulja (prženja hrane). Dobiveni rezultati pokazuju kako se uslijed rafinacije u repičinom ulju smanjuje sadržaj vode, kiselinski broj i gustoća dok se kinematička viskoznost i temperatura stiništa povećavaju. Uslijed prženja u otpadnom ulju dolazi do različitih degradativnih promjena koje rezultiraju značajnim povećanjem sadržaja vode, kiselinskog broja i kinematičke viskoznosti u odnosu na sirovo degumirano i jestivo repičino ulje a također dolazi i do povećanja gustoće i temperature stiništa.
: repičino ulje, rafinacija, uporaba, fizikalno – kemijske promjene
nije evidentirano
engleski
Physico - chemical changes of rapeseed oil during refining and frying
nije evidentirano
rapeseed oil, refining, use, physico - chemical changes
nije evidentirano
Podaci o prilogu
99-104.
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Jašić, Midhat
Tuzla:
2232-9544
Podaci o skupu
8th International Scientific and Professional Conference "With Food to health"
predavanje
16.10.2015-16.10.2015
Tuzla, Bosna i Hercegovina