Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fizikalno - kemijske promjene repičinog ulja tijekom rafinacije i prženja (CROSBI ID 693779)

Prilog sa skupa u zborniku | ostalo | međunarodna recenzija

Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Zlatar, Vuk: Belavić, Valentina: Halambek, Jasna Fizikalno - kemijske promjene repičinog ulja tijekom rafinacije i prženja // Book of abstracts and papers of 8th International symposium, 8th International Scientific and Professional Conference „With food to health“ / Jašić, Midhat (ur.). Tuzla, 2015. str. 99-104

Podaci o odgovornosti

Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Zlatar, Vuk: Belavić, Valentina: Halambek, Jasna

hrvatski

Fizikalno - kemijske promjene repičinog ulja tijekom rafinacije i prženja

U ovom radu određena su fizikalno - kemijska svojstva sirovog degumiranog, jestivog i otpadnog repičinog ulja kako bi se utvrdile promjene do kojih dolazi tijekom rafinacije i uporabe ulja (prženja hrane). Dobiveni rezultati pokazuju kako se uslijed rafinacije u repičinom ulju smanjuje sadržaj vode, kiselinski broj i gustoća dok se kinematička viskoznost i temperatura stiništa povećavaju. Uslijed prženja u otpadnom ulju dolazi do različitih degradativnih promjena koje rezultiraju značajnim povećanjem sadržaja vode, kiselinskog broja i kinematičke viskoznosti u odnosu na sirovo degumirano i jestivo repičino ulje a također dolazi i do povećanja gustoće i temperature stiništa.

: repičino ulje, rafinacija, uporaba, fizikalno – kemijske promjene

nije evidentirano

engleski

Physico - chemical changes of rapeseed oil during refining and frying

nije evidentirano

rapeseed oil, refining, use, physico - chemical changes

nije evidentirano

Podaci o prilogu

99-104.

2015.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

8th International Scientific and Professional Conference "With Food to health"

predavanje

16.10.2015-16.10.2015

Tuzla, Bosna i Hercegovina

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija