Razvoj eno-gastronomske turističke destinacije (CROSBI ID 693755)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Sudarić, Tihana ; Zmaić, Krunoslav ; Čepo, Vinka
hrvatski
Razvoj eno-gastronomske turističke destinacije
Cilj rada je prepoznati i analizirati ponudu Slavonije i Branje kroz enofilski i gastronomski turizam. Anketni uzorak obuhvatio je 24 ispitanika, ruralna turistička subjekta koji u svojoj ponudi imaju hranu. Ispitanici smatraju da je Slavonija i Baranja prepoznata po svojoj eno-gastronomskoj ponudi, ali da je nedovoljno valorizirana i promovirana iako je već dugi niz godina sastavni dio Strategije razvoja turizma (MINT 2013). Od ukupnog broja ispitanika, 83, 3% smatra kako je eno- gastronomija osnovni motiv dolaska u ruralnu sredinu, te 46% ispitanika najvećim dijelom sami proizvode sastojke za pripremu hrane. Komplementarnost usluga u ruralnom turizmu je neophodna kako bi posjetitelji doživjeli određenu destinaciju kroz razvoj tradicionalnog graditeljskog izričaja, regionalnih običaja, lokalne kulture kao i eno-gastronomskog nasljeđa.
eno-gastronomija ; destinacija ; Slavonija i Baranja ; ruralni turizam
nije evidentirano
engleski
Development of wine and gastronomic tourist destination
nije evidentirano
gastronomy ; wine ; destination ; Slavonia and Baranja ; rural tourism
nije evidentirano
Podaci o prilogu
114-118.
2020.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
55 Croatian and 15 International Symposium on Agriculture
Mioč, Širić
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
2459-5543
Podaci o skupu
55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma
predavanje
16.02.2020-21.02.2020
Vodice, Hrvatska