Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Higijena i sanitacija u proizvodnji vina (CROSBI ID 434357)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Dragičević, Marina Higijena i sanitacija u proizvodnji vina / Ačkar, Đurđica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2020

Podaci o odgovornosti

Dragičević, Marina

Ačkar, Đurđica

hrvatski

Higijena i sanitacija u proizvodnji vina

Cilj ovog završnog rada je prikazati postupke održavanja higijene i sanitacije u proizvodnji vina. Higijena i sanitacija u proizvodnji vina specifična je budući da su za preradu grožđa karakteristične infestacije vinskim mušicama, a u proizvodnji se koriste različiti uređaji i spremnici, izrađeni od različitih materijala (drvo, nehrđajući čelik, staklo - boce) i volumena. Osim toga, potrebno je osigurati rast poželjnih, a inhibirati nepoželjne mikroorganizme. Uređaji nisu pogodan medij za rast mikroorganizama, no tijekom prerade dolazi do nakupljanja organskog materijala koji je izuzetno dobar medij za njihov razvoj. Dobrom higijenom moguće je spriječiti nastanak bolesti vina. Kako bi zadovoljili zahtjeve tržišta i prije svega osigurali zdravstveno ispravno vino za ljudsku upotrebu od velike je važnosti ne samo higijena sirovine, prostora, uređaja nego i velika odgovornost radnika bez koje je nemoguće dobiti kvalitetno vino. Dobra higijenska praksa za proizvodnju vina omogućuje nam nastanak izuzetno kvalitetne komine koja osigurava rad kozmetičke industrije, industrije ulja itd.

grožđe ; higijena ; sanitacija ; čišćenje ; vinarija

nije evidentirano

engleski

Hygiene and Sanitation in Wine Production

nije evidentirano

grapes ; hygiene ; sanitation ; cleaning ; winery

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

08.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija