Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin (CROSBI ID 336216)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Matijaško, Dražen
Vučemilo, Marija
hrvatski
Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin
U ovoj radnji je obrađena tema "Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa Koki Varaždin". Ova kafilerija se nalazi u krugu "Kokine" klaonice peradi. Za preradu koriste se samo konfiskati iz vlastite klaonice. Prerada se vrši na mehanički način u destruktorima, u kojima se obavlja sterilizacija i hidroliza sirovine. Konačni proizvod koji se dobije je mesno-perno koštano brašno i tehnička mast. Postupak se odvija uglavnom ovako: sirovina dolazi pumpama cjevovodima direktno u spremnik.Iz spremnika pužnim transporterima ulaze u destruktor koji se puni sa 50%perjem, 40%mekani dio, 10%separat i krv. Punjenje traje 60 minuta. Zatim slijedi prerada sirovine koja traje 6 sati. Nakon toga sirovina ulazi u presu, ondje se odvaja kruta masa i mast. Kruta masa se zatim usitnjava i puni u vreće od 50 kilograma. Cjelokupni proizvod je tretiran sa Sanox antioksidansom za stabilizaciju masti. Poslije prerade uzimaju se uzorci za kemijski i bakteriološki laboratorij . Bridovi pare koje izlaze iz destruktora ulaze u kondenzator i ulaze u kanalizaciju zajedno sa otpadnim vodama.
kafilerija; destruktor; mesno-perno koštano brašno; preša; tehnička mast; bridovi pare
nije evidentirano
engleski
Processing of remains after poultry slaughtering in a closed slaughterhouse in "Koka" Varaždin
nije evidentirano
slaughterhause; comminutor; meat and feathery bone flour; technical fat; steam adges
nije evidentirano
Podaci o izdanju
60
21.06.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veterinarski fakultet, Zagreb
Zagreb