Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin (CROSBI ID 336216)

Ocjenski rad | diplomski rad

Matijaško, Dražen Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin / Vučemilo, Marija (mentor); Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2000

Podaci o odgovornosti

Matijaško, Dražen

Vučemilo, Marija

hrvatski

Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa u "KOKI" Varaždin

U ovoj radnji je obrađena tema "Prerada ostataka nakon klanja peradi u kafileriji zatvorenog tipa Koki Varaždin". Ova kafilerija se nalazi u krugu "Kokine" klaonice peradi. Za preradu koriste se samo konfiskati iz vlastite klaonice. Prerada se vrši na mehanički način u destruktorima, u kojima se obavlja sterilizacija i hidroliza sirovine. Konačni proizvod koji se dobije je mesno-perno koštano brašno i tehnička mast. Postupak se odvija uglavnom ovako: sirovina dolazi pumpama cjevovodima direktno u spremnik.Iz spremnika pužnim transporterima ulaze u destruktor koji se puni sa 50%perjem, 40%mekani dio, 10%separat i krv. Punjenje traje 60 minuta. Zatim slijedi prerada sirovine koja traje 6 sati. Nakon toga sirovina ulazi u presu, ondje se odvaja kruta masa i mast. Kruta masa se zatim usitnjava i puni u vreće od 50 kilograma. Cjelokupni proizvod je tretiran sa Sanox antioksidansom za stabilizaciju masti. Poslije prerade uzimaju se uzorci za kemijski i bakteriološki laboratorij . Bridovi pare koje izlaze iz destruktora ulaze u kondenzator i ulaze u kanalizaciju zajedno sa otpadnim vodama.

kafilerija; destruktor; mesno-perno koštano brašno; preša; tehnička mast; bridovi pare

nije evidentirano

engleski

Processing of remains after poultry slaughtering in a closed slaughterhouse in "Koka" Varaždin

nije evidentirano

slaughterhause; comminutor; meat and feathery bone flour; technical fat; steam adges

nije evidentirano

Podaci o izdanju

60

21.06.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Šumarstvo