Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima (CROSBI ID 787368)

Druge vrste radova | popularni rad

Tudor Kalit, Milna Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima // Mljekarska revija Mlijeko i ja 1 (31). 2020.

Podaci o odgovornosti

Tudor Kalit, Milna

hrvatski

Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima

Kod tvrdih sireva zrenje traje minimalno 2 mjeseca pri čemu se odvijaju biokemijske reakcije na brojnim molekulama u sastavu sira – poznato je da mlijeko i mliječni proizvodi sadrže preko 2000 različitih molekula u svom sastavu. Neskromno se može reći da je upravo zrenje odgovorno što se tvrdi sir naziva kraljem među sirevima jer osim što tijekom tih reakcija nastaju aromatske tvari koje su odgovorne za punoću okusa i arome sira, nastaju i spojevi za koje je poznato da imaju biološki aktivan učinak na zdravlje ljudi.

tvrdi sirevi

nije evidentirano

engleski

Hard type cheeses

nije evidentirano

hard cheeses

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Mljekarska revija Mlijeko i ja 1 (31)

2020.

nije evidentirano

objavljeno

1846-8268

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija