Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima (CROSBI ID 787368)
Druge vrste radova | popularni rad
Podaci o odgovornosti
Tudor Kalit, Milna
hrvatski
Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima
Kod tvrdih sireva zrenje traje minimalno 2 mjeseca pri čemu se odvijaju biokemijske reakcije na brojnim molekulama u sastavu sira – poznato je da mlijeko i mliječni proizvodi sadrže preko 2000 različitih molekula u svom sastavu. Neskromno se može reći da je upravo zrenje odgovorno što se tvrdi sir naziva kraljem među sirevima jer osim što tijekom tih reakcija nastaju aromatske tvari koje su odgovorne za punoću okusa i arome sira, nastaju i spojevi za koje je poznato da imaju biološki aktivan učinak na zdravlje ljudi.
tvrdi sirevi
nije evidentirano
engleski
Hard type cheeses
nije evidentirano
hard cheeses
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Mljekarska revija Mlijeko i ja 1 (31)
2020.
nije evidentirano
objavljeno
1846-8268