Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj dodataka mikroalgi u hranu na sadržaj omega-3 masnih kiselina u mesu brojlera (CROSBI ID 692753)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Zelić, Ana ; Kralik, Zlata ; Kralik, Gordana Utjecaj dodataka mikroalgi u hranu na sadržaj omega-3 masnih kiselina u mesu brojlera // Zbornik sažetaka XXV međunarodnog savjetovanja KRMIVA 2018 / Modrić, M. ; Matin, A. (ur.). Zagreb: Krmiva, 2018. str. 65-65

Podaci o odgovornosti

Zelić, Ana ; Kralik, Zlata ; Kralik, Gordana

hrvatski

Utjecaj dodataka mikroalgi u hranu na sadržaj omega-3 masnih kiselina u mesu brojlera

Meso peradi značajan je animalni proizvod u prehrani stanovništva, a njegova prednost u odnosu na ostale vrste mesa je u povoljnom nutritivnom sastavu i nižoj cijeni. Korištenjem funkcionalnih sastojaka u hrani peradi, moguće je proizvesti meso s povećanim sadržajem funkcionalnih sastojaka koje ima pozitivan benefit za ljudsko zdravlje. Funkcionalni sastojci u peradarskim proizvodima su omega-3 masne kiseline i antioksidanti (selen, lutein, zeaksantin, vitamin E, vitamin A). Izvori omega-3 masnih kiselina u hrani peradi su biljna ulja i riblje ulje, a u novije vrijeme sve više u uporabi su mikroalge. Mikroalge su bogati izvor omega-3 masnih kiselina, osobito dokozaheksaenske (DHA) i eikozapentaenske (EPA). Od posebne važnost za peradarsku proizvodnju su nedavna istraživanja u kojima se biomasa mikrolagi učinkovito koristi u proizvodnji peradarskih proizvoda obogaćenih LC-PUFA n-3. Cilj rada je prikazati mogućnosti obogaćivanja mesa peradi omega-3 masnim kiselinama dodatkom mikroalgi u smjese za tov pilića.

mikroalge, hrana, pileće meso, DHA, EPA

nije evidentirano

engleski

The effect of microalgae in feed on the omega-3 fatty acid content in broiler meat

nije evidentirano

microalgae, feed, broiler meat, DHA, EPA

nije evidentirano

Podaci o prilogu

65-65.

2018.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik sažetaka XXV međunarodnog savjetovanja KRMIVA 2018

Modrić, M. ; Matin, A.

Zagreb: Krmiva

1847-2370

Podaci o skupu

25. međunarodno savjetovanje KRMIVA = 25th international conference KRMIVA

poster

06.06.2018-08.06.2018

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano