Proizvodnja mesa (CROSBI ID 19262)
Autorska knjiga | priručnik | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Senčić, Đuro ; Antunović, Zvonko ; Kralik, Davor ; Mijić, Pero ; Šperanda, Marcela ; Zmaić, Krunoslav ; Antunović, Boris ; Steiner, Zvonimir ; Samac, Danijela ; Đidara, Mislav ; Novoselec, Josip
Senčić, Đuro
hrvatski
Proizvodnja mesa
Proizvodnja mesa, uz proizvodnju mlijeka i jaja, treba prvenstveno osigurati kvalitetne bjelančevine (esencijalne aminokiseline) u prehrani ljudi i očuvati njihovo dobro zdravlje. Usprkos povoljnim prirodnim uvjetima u našoj zemlji za proizvodnju mesa, ona nije ni približno razvijena u odnosu na potencijalne mogućnosti. Po potrošnji pojedinih vrsta mesa još uvijek smo iza gospodarski razvijenih zemalja. S obzirom na obim proizvodnje, samo je količina proizvedenog pilećeg mesa na razini trenutne samodostatnosti. Velika prepreka u razvoju proizvodnje mesa, utemeljene na znanstvenim spoznajama, je i nedovoljna razina stručne osposobljenosti poljoprivrednih proizvođača.
Meso ; proizvodnja
nije evidentirano
engleski
Meat production
nije evidentirano
Meat ; production
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Osijek: Županija Osječko-baranjska
2010.
978-953-7243-16-6
101
objavljeno