Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Biološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije (CROSBI ID 692108)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Jašić, Midhat ; Galali, Yaseen ; Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Spaseska Aleksovska, Emilija Biološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije // Book of Abstracts FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS / Ačkar, Đurđica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020. str. 3-4

Podaci o odgovornosti

Jašić, Midhat ; Galali, Yaseen ; Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Spaseska Aleksovska, Emilija

hrvatski

Biološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije

S aspekta utjecaja na zdravlje, u hrani se mogu nalaziti nutrijenti, biološki aktivne komponente (BAK) i po zdravlje štetni sastojci. Tijekom proizvodnje i prerade hrane često nastaju velike količine otpada i nusproizvoda. U otpadu i nusproizvodima identificirane su brojne, po zdravlje korisne, BAK. Cilj rada je dati pregled najčešćih BAK prisutnih u širokom rasponu prehrambenih proizvoda. Opisuju se najvažnije BAK, kao i spojevi iz nusproizvoda, nastalih procesiranjem različitih vrsta hrane kao što su: mlijeko, jaja, meso, žitarice, voće i povrće, začinsko bilje, kava i čaj, med i šećer te aditivi. Predstavljeni su nutritivni i zdravstveni atributi, kao i zdravstveni benifiti BAK u nusproizvodima. Nusproizvodi prehrambene industrije mogu postati važna sirovina za razvoj dijetetskih proizvoda, dodataka prehrani i funkcionalne hrane.

biološki aktivne komponente ; hrana ; nusproizvod

nije evidentirano

engleski

Biologically active components in by-products of the food industry

nije evidentirano

biologically active components ; food ; by-product

nije evidentirano

Podaci o prilogu

3-4.

2020.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Book of Abstracts FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS

Ačkar, Đurđica

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

978-953-7005-71-9

Podaci o skupu

International Conference Food industry by products

pozvano predavanje

26.06.2020-26.06.2020

Kopačevo, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija