Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ugostiteljska ponuda kao element kvalitete destinacije – primjer Osječko - baranjske županije (CROSBI ID 692100)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | međunarodna recenzija

Vrtodušić Hrgović, Ana-Marija ; Martinić, Martina ; Petaković, Ema Ugostiteljska ponuda kao element kvalitete destinacije – primjer Osječko - baranjske županije // 21. Međunarodni simpozij o kvaliteti, Kvaliteta - jučer, danas, sutra / Drljača , Miroslav (ur.). Crikvenica: Hrvatsko društvo menadžera kvalitete, 2020. str. 439-449

Podaci o odgovornosti

Vrtodušić Hrgović, Ana-Marija ; Martinić, Martina ; Petaković, Ema

hrvatski

Ugostiteljska ponuda kao element kvalitete destinacije – primjer Osječko - baranjske županije

Hrvatska posjeduje visokovrijedan kontinentalni prostor koji se posljednjih godina sve više uključuje u turističke tijekove i predstavlja neiskorišten i atraktivan strateški resurs. Osječko-baranjska županija posjeduje značajne prirodne i društvene resurse uz visoku ekološku očuvanost, što je ujedno i jedan od temeljnih čimbenika razvoja turizma. Međutim, razvoj turizma zahtijeva i prisutnost receptivnih sadržaja pri čemu ugostiteljski sadržaji imaju važnu ulogu. Stoga je u ovom radu naglasak stavljen na analizu ugostiteljske ponude ove županije. Prilikom analize korišteni su raspoloživi sekundarni podaci, a zaključci se temelje na rezultatima provedenih statističkih analiza. Dobiveni rezultati pokazuju da je struktura smještajne ponude Osječko-baranjske županije tipična za kontinentalni dio Hrvatske, s razmjerno malim brojem smještajnih kapaciteta i pretežnim udjelom hotelskih kapaciteta. Posljednjih godina je zamijećeno poboljšanje kvalitete hotelske ponude te rast broja ukupnih smještajnih kapaciteta. U okviru ponude restorana naglasak je na autohtonim jelima, a sve je veći broj etno restorana u kojima su objedinjeni stari zanati i etno gastronomska ponuda. Dodatno kvaliteti ponude u ovom segmentu doprinose i obiteljska poljoprivredna gospodarstva čiju ponudu karakteriziraju vlastito proizvedene kvalitetne namirnice te gastronomska ponuda kraja. Trend poboljšanja prisutan u segmentu ugostiteljske ponude predstavlja značajan preduvjet za jačanje prepoznatljivosti i konkurentnosti cjelokupne regije.

Osječko-baranjska županija ; turistički razvoj ; turistički promet ; kvaliteta destinacije ; ugostiteljska ponuda

nije evidentirano

engleski

The quality of hospitality offer in Osječko - baranjska county

nije evidentirano

Osječko-baranjska county ; tourism development ; tourist traffic ; quality of destination ; restaurant offer

nije evidentirano

Podaci o prilogu

439-449.

2020.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

21. Međunarodni simpozij o kvaliteti, Kvaliteta - jučer, danas, sutra

Drljača , Miroslav

Crikvenica: Hrvatsko društvo menadžera kvalitete

2670-8825

2670-8833

Podaci o skupu

21. međunarodni simpozij o kvaliteti: Kvaliteta - jučer, danas sutra

predavanje

18.03.2020-20.03.2020

Crikvenica, Hrvatska

Povezanost rada

Ekonomija