Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja čokoladnog sirnog namaza na bazi različitih vrsta sireva (CROSBI ID 433106)

Ocjenski rad | diplomski rad

Grgurovac, Maja Proizvodnja čokoladnog sirnog namaza na bazi različitih vrsta sireva / Lučan, Mirela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2016

Podaci o odgovornosti

Grgurovac, Maja

Lučan, Mirela

hrvatski

Proizvodnja čokoladnog sirnog namaza na bazi različitih vrsta sireva

Cilj ovog rada bio je ispitati mogudnosti proizvodnje čokoladnog sirnog namaza na bazi različitih sireva. Ukupno je proizvedeno dvanaest uzoraka sirnih namaza, po četiri na bazi krem sira, Mascarponea i kuhanog sira. Uz svježe mlijeko, ispitivana je i mogudnost upotrebe UHT čokoladnog mlijeka. Uzorci su podvrgnuti ispitivanju kemijskog sastava, fizikalno- kemijskih svojstava, boje, teksturalnog profila (čvrstoda, ljepljivost, odgođena elastičnost, kohezivnost, gumenost, otpor žvakanju i elastičnost), viskoznosti, te senzorskih svojstava. Uzorci proizvedenih sireva su se značajno razlikovali po svom kemijskom sastavu, reološkim i teksturalnim svojstvima, ovisno o upotrijebljenoj sirovini, načinu proizvodnje i dodacima. Vedina dobivenih sirnih namaza su dobili visoke senzorske ocjene, što pokazuje da je moguda proizvodnja čokoladnog sirnog namaza, osim na bazi krem sira i na bazi Mascarponea i kuhanog gruša, ali isto tako i da je mogude toplinsko-kiselinsko i kiselinsko-enzimsko grušanje UHT čokoladnog mlijeka.

čokoladni sirni namaz ; kemijski sastav ; senzorska svojstva ; tekstura i boja sira

nije evidentirano

engleski

Production of chocolate cheese spread on the basis of different types of cheese

nije evidentirano

chocolate cream cheese ; chemical composition ; sensory properties ; cheese texture and colour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

63

15.07.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice