Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta (CROSBI ID 433102)

Ocjenski rad | diplomski rad

Stuparić, Ana Utjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta / Lučan, Mirela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2016

Podaci o odgovornosti

Stuparić, Ana

Lučan, Mirela

hrvatski

Utjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta

Zadatak ovog rada bio je istražiti utjecaj udjela soli na razne parametre kvalitete sireva tipa Feta. U tu svrhu nasumično je odabrano 7 različitih vrsta sireva sa tržišta, koji su podvrgnuti analizi. Ispitivali su se: kemijski sastav sireva, fizikalna svojstva, boja, teksturalni profil (čvrstoća, ljepljivost, odgođena elastičnost, kohezivnost, gumenost, otpor žvakanju, elastičnost) te je provedena senzorska analiza. Rezultati su pokazali različite vrijednosti, u skladu s kojima su sirevi na kraju ocijenjeni i kategorizirani u skupine. S obzirom na dobivene rezultate izvedeni su zaključci o utjecaju udjela soli na razna fizikalna i teksturalna svojstva, ali i na ukupnu kvalitetu Feta sira.

Feta sir ; udio soli ; kemijska i fizikalna svojstva ; kakvoća

nije evidentirano

engleski

Influence of salt content on the parameters of quality of Feta cheese

nije evidentirano

Feta cheese ; salt content ; chemical and physical properties ; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

10.10.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice