Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki (CROSBI ID 433094)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Tomljanović, Marijana
Lučan, Mirela
hrvatski
Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki
Krem sir je proizvod dobiven postupkom miješanja punomasnog mlijeka i vrhnja. U izradi ovog diplomskog rada korišten je ABC svježi krem sir Tvornice mliječnih proizvoda „Belje“. Kao dodatak ovom svježem krem siru korištene su bučine sjemenke s različitim stupnjevima prženja i mljevenja te u udjelima od 5 % i 10 %. Uzorcima je određen osnovni kemijski sastav, boja kolorimetrijski, parametri mazivosti pomoću analizatora teksture te senzorska svojstva metodom bodovanja. Prženje bučinih sjemenki je povećalo mazivost proizvoda te je pozitivno utjecalo na miris proizvoda. Senzorski najbolje ocijenjeni uzorci su oni s bučinim sjemenkama s višim stupnjem usitnjavanja.
sirni namaz ; bučine sjemenke ; metoda bodovanja ; tekstura ; boja
nije evidentirano
engleski
Quality Assessment of Cheese Spread with the Addition of Pumpkin Seeds
nije evidentirano
cheese spread ; pumpkin seeds ; scoring method ; texture ; color
nije evidentirano
Podaci o izdanju
59
30.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek