Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki (CROSBI ID 433094)

Ocjenski rad | diplomski rad

Tomljanović, Marijana Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki / Lučan, Mirela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2019

Podaci o odgovornosti

Tomljanović, Marijana

Lučan, Mirela

hrvatski

Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki

Krem sir je proizvod dobiven postupkom miješanja punomasnog mlijeka i vrhnja. U izradi ovog diplomskog rada korišten je ABC svježi krem sir Tvornice mliječnih proizvoda „Belje“. Kao dodatak ovom svježem krem siru korištene su bučine sjemenke s različitim stupnjevima prženja i mljevenja te u udjelima od 5 % i 10 %. Uzorcima je određen osnovni kemijski sastav, boja kolorimetrijski, parametri mazivosti pomoću analizatora teksture te senzorska svojstva metodom bodovanja. Prženje bučinih sjemenki je povećalo mazivost proizvoda te je pozitivno utjecalo na miris proizvoda. Senzorski najbolje ocijenjeni uzorci su oni s bučinim sjemenkama s višim stupnjem usitnjavanja.

sirni namaz ; bučine sjemenke ; metoda bodovanja ; tekstura ; boja

nije evidentirano

engleski

Quality Assessment of Cheese Spread with the Addition of Pumpkin Seeds

nije evidentirano

cheese spread ; pumpkin seeds ; scoring method ; texture ; color

nije evidentirano

Podaci o izdanju

59

30.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice