Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Razvoj i ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinog ulja (CROSBI ID 433093)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mihalina, Marko Razvoj i ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinog ulja / Lučan, Mirela ; Slačanac, Vedran (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2019

Podaci o odgovornosti

Mihalina, Marko

Lučan, Mirela ; Slačanac, Vedran

hrvatski

Razvoj i ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinog ulja

Cilj ovog diplomskog rada bio je ispitati mogućnost proizvodnje sirnog namaza s dodatkom bučinog ulja s dva različita udjela masti, 22 % te light inačica s 15 % masti. Mogućnost dodavanja bučinog ulja bila je ispitana s tri različita udjela bučinog ulja u sirnoj bazi, 7, 5 %, 10 % te 12, 5 %. Na sirnim namazima bila je provedena analiza kemijskog sastava, analiza profila boje, analiza teksturalnih svojstava (čvrstoća, sila smicanja, ljepljivost i prianjanje) te naposljetku senzorska analiza. Između uzoraka postoji statistički značajna razlika u boji, kemijskom sastavu te teksturalnim svojstvima. Rezultati senzorske analize provedene hedonističkom skalom s 9 stupnjeva prihvatljivosti pokazali su da su najbolje prihvaćeni proizvodi oni s manjim udjelom bučinog ulja. Na osnovi dobivenih rezultata možemo zaključiti kako je proizvodnja ovog tipa proizvoda moguća.

sirni namaz ; bučino ulje ; senzorska analiza

nije evidentirano

engleski

Development and Quality Assessment of Cheese Spread with the Addition of Pumpkin Oil

nije evidentirano

Cheese spread ; pumpkin seed oil ; sensory analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

58

30.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice