Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1067088

Izvješće o procjeni usklađenosti podataka Ministarstva unutarnjih poslovan s indikatorima Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama.


Jandrić Nišević, Anita; Doležal, Dalibor; Novak, Tihana
Izvješće o procjeni usklađenosti podataka Ministarstva unutarnjih poslovan s indikatorima Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama., 2017. (izvješće).


CROSBI ID: 1067088 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izvješće o procjeni usklađenosti podataka Ministarstva unutarnjih poslovan s indikatorima Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama.
(Report on the assessment of the compliance of the data of the Ministry of the Interior with the indicators of the European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction.)

Autori
Jandrić Nišević, Anita ; Doležal, Dalibor ; Novak, Tihana

Izvornik
Izvješće Vladinom uredu za suzbijanje zlouporabe droga, Vlada Republike Hrvatske

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, izvješće

Godina
2017

Ključne riječi
indikatori uporabe droga, prikupljanje podataka, analiza usklađenosti podataka
(drug use indicators, data collection, data compliance analysis)

Sažetak
Kako bi se poboljšala korisnost indikatora upotrebe droga, potreban je daljnji razvoj trenutačnih indikatora. EMCDDA, Europol i Komisija surađivali su sa svojim mrežama (Reitox National Focal Points i Nacionalne jedinice Europola) na poboljšanju metodologije prikupljanja podataka u području opskrbe drogama s ciljem poboljšanja točnosti, pouzdanosti, usporedbe i kvalitete podataka. Za potrebe ovog procesa, kreirana je Referentna skupina vezana uz temu opskrbe drogama. Inovativne analize podataka o opskrbi drogom, aktivno se istražuju ; uključujući izgradnju i potvrđivanje složenih indikatora kako bi se unaprijedila kvaliteta nadzora i komunikacije o najvrjednijim znanstvenim spoznajama na tu temu, a sve s ciljem kreiranja javnih politika na znanstveno dokazanom pristupu i omogućavanja bržeg reagiranja na probleme koji se javljaju vezano uz tržište droga. Ovo Izvješće analizira usklađenost podataka MUP-a RH sa standardnim pokazateljima (indikatorima) ponude i tržišta droga kategoriziranima prema EMCDDA te nudi preporuke za unaprjeđenje sadašnjeg sustava prikupljanja i analize podataka. Kako bi se postojeći sustav unaprijedio te otklonile postojeće poteškoće, važno je dobiti uvid u trenutno stanje i način prikupljanja podataka te analizirati potrebe i izazove s kojima se djelatnici MUP-a susreću u svom radu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Edukacijsko-rehabilitacijske znanosti, Interdisciplinarne društvene znanostiPOVEZANOST RADA


Ustanove
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zagreb

Citiraj ovu publikaciju

Jandrić Nišević, Anita; Doležal, Dalibor; Novak, Tihana
Izvješće o procjeni usklađenosti podataka Ministarstva unutarnjih poslovan s indikatorima Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama., 2017. (izvješće).
Jandrić Nišević, A., Doležal, D. & Novak, T. (2017) Izvješće o procjeni usklađenosti podataka Ministarstva unutarnjih poslovan s indikatorima Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama.. Izvješće Vladinom uredu za suzbijanje zlouporabe droga, Vlada Republike Hrvatske. Izvješće.
@unknown{unknown, year = {2017}, keywords = {drug use indicators, data collection, data compliance analysis}, title = {Report on the assessment of the compliance of the data of the Ministry of the Interior with the indicators of the European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction.}, keyword = {drug use indicators, data collection, data compliance analysis} }