Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti (CROSBI ID 27684)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Jurić, I. ; Žugec, I. ; Ivić, Kata
hrvatski
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti
Razvoj poljoprivrede i turizma bazira se na obnovljivim prirodnim resursima RH. Privredni razvoj Slavonije primarno se zasniva na proizvodnji svih oblika hrane, koja čini sastavnicu turističke ponude.U širokom izboru različitih oblika hrane: od tradicionalne, ekološke, dječje i druge, ova regija potiče razvoj svih oblika turizma. Dovoljno je istaknuti da u proizvodnji pšenice u RH sudjeluje s 59, kukuruza 53, soje 92, suncokreta 92%, a da bi se sagledala relevantnost regije u ponudi osnovnih sirovina za proizvodnju hrane koja je zdravstveno prihvatljiva. U proizvodnji hrane u Hrvatskoj nedostaju proizvodi za zadovoljavanje vlastitih potreba zemlje, osim pšenice, kukuruza, krumpira, vina, duhana (suhi list) i jaja.Dosljednim mjerama gospodarske politike u Slavoniji se mogu proizvoditi proizvodi za vlastite potrebe, za turizam i za europsko tržište hrane.
hrana ; poljoprivreda ; resursi ; Slavonija ; turizam
nije evidentirano
engleski
Agricultural resources of Slavonia in the function of tourism
nije evidentirano
food ; agriculture ; resources ; Slavonia ; tourism
nije evidentirano
Podaci o prilogu
-----.
objavljeno
Podaci o knjizi
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Meler, Marcel
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2002.
953-6073-69-2