Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 105788

Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade


Crc Marinković, Lidija
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Naslov
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade
(Changes of some chemical components of potato during thermal process)

Autori
Crc Marinković, Lidija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01. 10

Godina
2001

Stranica
64

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
Kemijski sastav; krumpir; toplinska obrada; zemljopisno podrijetlo
(Chemical composition; potato; thermal process and geographic origin)

Sažetak
Ispitivanje je provedeno s ciljem utvrđivanja promjena u udjelu suhe tvari, škroba, reducirajućih šećera, nitrita i nitrata u bijelom krumpiru tijekom različite kulinarske obrade. Također se istraživao utjecaj zemljopisnog podrijetla na te iste sastojke. Za ispitivanje se koristio sirovi krumpir, te krumpir podvrgnut različitim vrstama tolpinske obrade. Krumpir je kuhan u ljusci i bez ljuske, a kulinarska obrada uključivala je klasično kuhanje, kuhanje u loncu pod protiskom i u mikrovalnoj pećnici.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
058301

Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Citiraj ovu publikaciju

Crc Marinković, Lidija
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Crc Marinković, L. (2001) 'Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Crc Marinkovi\'{c}, L.}, year = {2001}, pages = {64}, keywords = {chemical composition, potato, thermal process and geographic origin}, title = {Changes of some chemical components of potato during thermal process}, keyword = {chemical composition, potato, thermal process and geographic origin}, publisherplace = {Zagreb} }