Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje (CROSBI ID 689333)
Prilog sa skupa u zborniku | ostalo | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Tudor Kalit, Milna ; Šuša, Matea ; Tomić Maksan, Marina ; Kalit, Samir
hrvatski
Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje
Cilj istraživanja bio je utvrditi ponašanje potrošača u kupnji sira, znanje o pojmovima tradicionalnog i industrijskog načina proizvodnje sireva te stavove o sirevima tradicionalnog načina proizvodnje u odnosu na sireve industrijskog načina proizvodnje. On-line anketno ispitivanje provedeno je na uzorku od 200 ispitanika u Hrvatskoj. Ispitanici najčešće kupuju sireve u supermarketima i na tržnicama, te češće kupuju sireve industrijske proizvodnje nego sireve tradicionalne proizvodnje. Pri kupnji sira ispitanicima su najvažnija obilježja okus i kvaliteta. Ispitanici imaju pozitivnije stavove o tradicionalno proizvedenom siru u odnosu na industrijski proizveden sir.
sir, tradicionalna proizvodnja, industrijska proizvodnja, potrošači, stavovi
nije evidentirano
engleski
Consumer attitudes about traditional and industrial cheese production
nije evidentirano
cheese, traditional production, industrial production, consumers, attitudes
nije evidentirano
Podaci o prilogu
104-108.
2020.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture
Mioč, Boro ; Širić, Ivan
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
2459-5543
Podaci o skupu
55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma
poster
16.02.2020-21.02.2020
Vodice, Hrvatska