Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Crtice o prehrani u rimsko doba na prostoru like (CROSBI ID 276673)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Ožanić Roguljić, Ivana Crtice o prehrani u rimsko doba na prostoru like // Memorabilika, 2 (2019), 31-38

Podaci o odgovornosti

Ožanić Roguljić, Ivana

hrvatski

Crtice o prehrani u rimsko doba na prostoru like

U radu se donosi pregled dosadašnjih saznanja o prehrani u rimsko doba Like. Arheobotaničke i arheozoološke analize do sada su napravljene jedino na lokalitetu Lički Ribnik, dok je s lokaliteta Žuta Lokva poznato više vrsta amfora koje doprinose poznavanju teme. Prema tako sačuvanim podatcima saznajemo da su Rimljani u Lici konzumirali proso, grašak, govedinu i ovčetinu. Pili su vino, koristili maslinovo ulje iz Istre i Hispanije, a sasvim sigurno su svoja jela začinjavali posebnim rimskim začinom garumom.

amfore, arheobotanika, arheozoologija, rimska prehrana, rimsko doba, Sarius šalice

nije evidentirano

engleski

Notes on the diet in Lika during the Roman period

nije evidentirano

amphorae, Roman food, Roman period, Sarius cups, archaeobotany, archaeozoology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2

2019.

31-38

objavljeno

2623-9469

Povezanost rada

nije evidentirano

Poveznice