Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 105425

Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti


Jurić, Ivan; Žugec, Ivan; Ivić, Kata
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti // Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet u Osijeku, 2002. str. 59-94 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti
(Agricultural Resources in the Function of Tourism)

Autori
Jurić, Ivan ; Žugec, Ivan ; Ivić, Kata

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel - Osijek : Ekonomski fakultet u Osijeku, 2002, 59-94

Skup
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske

Mjesto i datum
Osijek, Republika Hrvatska, 7-8.06.2002

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
hrana; poljoprivrda; resursi; Slavonija; turizam
(food; agriculture; resources; Slavonia; tourism)

Sažetak
Razvoj poljoprivrede i turizma zasniva se na obnovljivim prirodnim resursima Republike Hrvatske. Gospodarski razvoj Slavonije primarno se zasniva na proizvodnji svih oblika hrane koja čini sastavnicu turističke ponude, u širokom izboru različitih oblika hrane, od tradicionalne, ekološke, dječje i druge ova regija potiče razvoj svih oblika turizma. Dovoljno je istaknuti da u proizvodnji pšenice u Republici Hrvatskoj sudjeluje s 59 kukuruza, soje 92 i suncokreta s 92%, a da bi se sagledala relevantnost regije u ponudi osnovnih sirovina za proizvodnju hrane koja je zdravstveno prihvatljiva. U samodostojnosti proizvodnje hrane u Republici Hrvatskoj nedostaju proizvodi za zadovoljavanje vlastitih potreba zemlje, osim pšenice, kukuruza, krumpira, vina, duhana (suhi list) i jaja. Dosljednim mjerama gospodarske politike u Slavoniji se mogu proizvoditi za vlastite potrebe, za turizam i za europsko tržište hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
010002

Ustanove
Ekonomski fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Kata Ivić (autor)

Avatar Url Ivan Jurić (autor)

Avatar Url Ivan Žugec (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Jurić, Ivan; Žugec, Ivan; Ivić, Kata
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti // Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet u Osijeku, 2002. str. 59-94 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Jurić, I., Žugec, I. & Ivić, K. (2002) Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti. U: Meler, M. (ur.)Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske.
@article{article, editor = {Meler, M.}, year = {2002}, pages = {59-94}, keywords = {food, agriculture, resources, Slavonia, tourism}, title = {Agricultural Resources in the Function of Tourism}, keyword = {food, agriculture, resources, Slavonia, tourism}, publisher = {Ekonomski fakultet u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Republika Hrvatska} }