Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Novi trendovi u pakiranju mesa – biopolimeri s inkorporiranim polifenolnim spojevima (CROSBI ID 276164)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Jakobek, Lidija Novi trendovi u pakiranju mesa – biopolimeri s inkorporiranim polifenolnim spojevima // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 1; 75-81. doi: 10.31727/m.22.1.1

Podaci o odgovornosti

Jakobek, Lidija

hrvatski

Novi trendovi u pakiranju mesa – biopolimeri s inkorporiranim polifenolnim spojevima

Ambalaža je je jedan od glavnih čimbenika za održavanje kvalitete namirnica. Zbog sve većih zahtjeva za sigurnost namirnica, veći su zahtjevi i za kvalitetu ambalaže te se ispituju novi ambalažni materijali. Biopolimeri su materijali prirodnog podrijetla koji se mogu upotrebljavati kao ambalažni materijal. Njihova glavna karakteristika je biorazgradivost i ekološka prihvatljivost. U biopolimere se mogu dodati i aktivne tvari koje tada čine biopolimer aktivnom ambalažom. Aktivne tvari mogu biti prirodne tvari kao što su polifenolni spojevi. Biopolimeri s dodanim polifenolnim spojevima ispituju se i za pakiranje mesa i mesnih proizvoda. Cilj ovog rada je dati kratak pregled biopolimera s dodanim polifenolnim spojevima koji se ispituju za pakiranje mesa i mesnih proizvoda.

škrob ; kitozan ; celuloza ; polifenoli

nije evidentirano

engleski

New trends in meat packaging - polyphenol incorporated biopolymers

nije evidentirano

starch ; chitosan ; cellulose ; polyphenols

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22 (1)

2020.

75-81

objavljeno

1332-0025

1848-8323

10.31727/m.22.1.1

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice