Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1052652

Biološki potencijal ploda kivija s različitih lokacija


Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Čaušević, Jasmina; Skendrović Babojelić, Martina; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante
Biološki potencijal ploda kivija s različitih lokacija // 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture
Vodice, Hrvatska, 2020. str. 542-546 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1052652 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Biološki potencijal ploda kivija s različitih lokacija
(Biological potential of kiwi fruit from different locations)

Autori
Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Čaušević, Jasmina ; Skendrović Babojelić, Martina ; Dobričević, Nadica ; Pliestić, Stjepan ; Galić, Ante

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture / - , 2020, 542-546

Skup
55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 16-21.02.2020

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
vitamin C, ukupni fenoli, antioksidacijski kapacitet, kemijski sastav, plod kivija
(vitamin C, total phenols, antioxidant capacity, chemical composition, kiwi fruit)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je utvrditi osnovne fizikalno-kemijske parametre i biološki potencijal svježih plodova kivija sorte ‘Hayward’ s različitih lokacija (Sisk, Galdovo, Čapljina, otok Murter i Rovinj). Analizom uzoraka utvrđene su značajne razlike u sadržaju bioaktivnih spojeva plodova ubranih na pet navedenih lokacija. U uzorcima uzgojenim na otoku Murteru utvrđen je značajno veći sadržaj vitamina C (103, 14 mg/100 g svježe tvari) u odnosu na plodove s ostalih istraživanih lokacija. S obzirom na dobivene rezultate može se zaključiti da je plod kivija bogat izvor različitih bioaktivnih spojeva značajnog antioksidacijskog djelovanja. Kvaliteta samog ploda kivija značajno ovisi o lokaciji uzgoja.

Izvorni jezik
Hrvatski


Citiraj ovu publikaciju

Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Čaušević, Jasmina; Skendrović Babojelić, Martina; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante
Biološki potencijal ploda kivija s različitih lokacija // 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture
Vodice, Hrvatska, 2020. str. 542-546 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Voća, S., Šic Žlabur, J., Čaušević, J., Skendrović Babojelić, M., Dobričević, N., Pliestić, S. & Galić, A. (2020) Biološki potencijal ploda kivija s različitih lokacija. U: 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture.
@article{article, year = {2020}, pages = {542-546}, keywords = {vitamin C, ukupni fenoli, antioksidacijski kapacitet, kemijski sastav, plod kivija}, title = {Biolo\v{s}ki potencijal ploda kivija s razli\v{c}itih lokacija}, keyword = {vitamin C, ukupni fenoli, antioksidacijski kapacitet, kemijski sastav, plod kivija}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, year = {2020}, pages = {542-546}, keywords = {vitamin C, total phenols, antioxidant capacity, chemical composition, kiwi fruit}, title = {Biological potential of kiwi fruit from different locations}, keyword = {vitamin C, total phenols, antioxidant capacity, chemical composition, kiwi fruit}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font