Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1052253

Pokazatelji proizvodnje mesa križevačke kukmaste kokoši


Bedeković, Dalibor; Jelen, Marko; Janječić, Zlatko; Jelen, Tatjana; Meštrović, Marija; Vrbančić, Marijana; Duvnjak, Gordana; Širić, Ivan; Kos, Ivica
Pokazatelji proizvodnje mesa križevačke kukmaste kokoši // Proceedings 55.croatian and 15.international symposium on agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2020. str. 399-404 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1052253 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Pokazatelji proizvodnje mesa križevačke kukmaste kokoši
(Meat production indicators of Križevci crested hen)

Autori
Bedeković, Dalibor ; Jelen, Marko ; Janječić, Zlatko ; Jelen, Tatjana ; Meštrović, Marija ; Vrbančić, Marijana ; Duvnjak, Gordana ; Širić, Ivan ; Kos, Ivica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Proceedings 55.croatian and 15.international symposium on agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan - Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2020, 399-404

Skup
55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 16. - 21. 02. 2020

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
izvorne pasmine peradi, križevačka kukmasta kokoš, morfometrijska svojstva, pokazatelji proizvodnje mesa
(native breed of poultry, Križevci crested hen, morphometric traits, meat production indicators)

Sažetak
Istraživanje je provedeno na 203 pilića izvorne hrvatske pasmine križevačka kukmasta kokoš s ciljem utvrđivanja pokazatelja proizvodnje mesa te morfometrijskih svojstava jedinki starosti 5 mjeseci. Prosječna živa masa pijetlova na kraju istraživanja bila je 2738, a kokoši 1856 grama. Prosječna konverzija krmne smjese u prvih 8 tjedana iznosila je 3, 56, a za razdoblje od 8. do 20. tjedna starosti 7, 15 dok je mortalitet po spomenutim fazama iznosio 3% odnosno 11%. Prosječan randman klanja iznosio je 78, 53%, udio prsa 20, 18%, filea 11, 52%, bataka 14, 27% te zabataka 14, 59%. Prosječne vrijednosti morfometrijskih svojstava bile su redom: duljina trupa 20, 60 ; prsne kosti 14, 49 ; batka 15, 86 ; piska 11, 92 ; glave 8, 11 i kljuna 2, 08 potom širina trupa 7, 36 ; glave 3, 26 i piska 1, 45 te dubina prsiju 12, 95 centimetara.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju

Bedeković, Dalibor; Jelen, Marko; Janječić, Zlatko; Jelen, Tatjana; Meštrović, Marija; Vrbančić, Marijana; Duvnjak, Gordana; Širić, Ivan; Kos, Ivica
Pokazatelji proizvodnje mesa križevačke kukmaste kokoši // Proceedings 55.croatian and 15.international symposium on agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2020. str. 399-404 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Bedeković, D., Jelen, M., Janječić, Z., Jelen, T., Meštrović, M., Vrbančić, M., Duvnjak, G., Širić, I. & Kos, I. (2020) Pokazatelji proizvodnje mesa križevačke kukmaste kokoši. U: Mioč, B. & Širić, I. (ur.)Proceedings 55.croatian and 15.international symposium on agriculture.
@article{article, year = {2020}, pages = {399-404}, keywords = {izvorne pasmine peradi, kri\v{z}eva\v{c}ka kukmasta koko\v{s}, morfometrijska svojstva, pokazatelji proizvodnje mesa}, title = {Pokazatelji proizvodnje mesa kri\v{z}eva\v{c}ke kukmaste koko\v{s}i}, keyword = {izvorne pasmine peradi, kri\v{z}eva\v{c}ka kukmasta koko\v{s}, morfometrijska svojstva, pokazatelji proizvodnje mesa}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, year = {2020}, pages = {399-404}, keywords = {native breed of poultry, Kri\v{z}evci crested hen, morphometric traits, meat production indicators}, title = {Meat production indicators of Kri\v{z}evci crested hen}, keyword = {native breed of poultry, Kri\v{z}evci crested hen, morphometric traits, meat production indicators}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font