Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Reološka svojstva različitih sorti jarog ječma uroda 2013./2014. godine (CROSBI ID 431940)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Koči, Matea Reološka svojstva različitih sorti jarog ječma uroda 2013./2014. godine / Babić, Jurislav (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2016

Podaci o odgovornosti

Koči, Matea

Babić, Jurislav

hrvatski

Reološka svojstva različitih sorti jarog ječma uroda 2013./2014. godine

Cilj ovog rada bio je utvrditi reološka svojstva različitih sorti jarog ječma. U istraživanju je korišteno 10 uzoraka jarog ječma uroda 2013./2014. godine. Analiziran je kemijski sastav tj. udio vode uzoraka ječma, te viskozitet ječmenog brašna Mikro Visko-amilografom. Rezultati su pokazali da uzorci ječma imaju približno jednaki postotak udjela vode. Početna temperatura želatinizacije se kretala od 62, 65 °C (sorta Fran) do 65, 90°C (sorta Igor). Sorta ječma Stribor imala je najviše vrijednosti viskoznosti paste, nastale nakon želatinizacije škroba, pri svim uvjetima mjerenja, dok s druge strane sorta ječma Jarilo imala je najniže vrijednosti paste. Vrijednost kidanja (breakdown) kretala se u rasponu od 107, 50 BU (sorta Jarilo) do 192, 50 BU (sorta Stribor). Najnižu vrijednost setback-a imala je sorta Scarlett (310, 50 BU), dok je najvišu vrijednost imala sorta Stribor (377 BU).

reološka svojstva ; jari ječam

nije evidentirano

engleski

Rheological properties of different spring barley varieties of 2013/2014 crop

nije evidentirano

rheological properties ; spring barley

nije evidentirano

Podaci o izdanju

15

16.06.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice