Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja instant kave (CROSBI ID 431939)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Grgić, Iva Proizvodnja instant kave / Babić, Jurislav (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2018

Podaci o odgovornosti

Grgić, Iva

Babić, Jurislav

hrvatski

Proizvodnja instant kave

Tijekom povijesti, kava je zaintrigirala sve ljude koji su bili u doticaju s njom zbog svoje karakteristične arome koja najčešće izaziva užitak. Iako se uz kavu veže i tajanstvena povijest, zna se da su i tada bila poznata njezina stimulativna svojstva. Isto tako koristila se kao hrana, ali i kao lijek. Napitak kave, koji se uvelike razlikuje od današnjeg napitka kave, koristio se kako bi konzument ostao što duže budan. Razvojem globalnog gospodarstva razvija se i industrija kave. Utjecaj kave u životu ljudi dobiva sve širu primjenu. Kava je tropska zimzelena drvolika biljka koja se uzgaja u toplom ekvatorskom pojasu. Najpoznatije i najvažnije vrste su Coffea arabica i Coffea robusta. Uzgoj kave se danas najčešće veže uz siromašne i nerazvijene zemlje. Danas postoje različite varijante kave koje se mogu koristiti. Jedna od takvih varijanti je i instant kava čija je priprema pojednostavljena, što ujedno štedi vrijeme. Populaciji koja je stalno u pokretu, ovaj napitak ne uskraćuje okus, aromu i miris koju pruža prava kava.

instant kava ; ekstrakcija ; sušenje ; kofein

nije evidentirano

engleski

The Production of Instant Coffee

nije evidentirano

instant coffee ; extraction ; drying ; caffeine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

15

28.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija