Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1049065

Proizvodnja instant kave


Grgić, Iva
Proizvodnja instant kave, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1049065 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja instant kave
(The Production of Instant Coffee)

Autori
Grgić, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
28.09

Godina
2018

Stranica
15

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
instant kava ; ekstrakcija ; sušenje ; kofein
(instant coffee ; extraction ; drying ; caffeine)

Sažetak
Tijekom povijesti, kava je zaintrigirala sve ljude koji su bili u doticaju s njom zbog svoje karakteristične arome koja najčešće izaziva užitak. Iako se uz kavu veže i tajanstvena povijest, zna se da su i tada bila poznata njezina stimulativna svojstva. Isto tako koristila se kao hrana, ali i kao lijek. Napitak kave, koji se uvelike razlikuje od današnjeg napitka kave, koristio se kako bi konzument ostao što duže budan. Razvojem globalnog gospodarstva razvija se i industrija kave. Utjecaj kave u životu ljudi dobiva sve širu primjenu. Kava je tropska zimzelena drvolika biljka koja se uzgaja u toplom ekvatorskom pojasu. Najpoznatije i najvažnije vrste su Coffea arabica i Coffea robusta. Uzgoj kave se danas najčešće veže uz siromašne i nerazvijene zemlje. Danas postoje različite varijante kave koje se mogu koristiti. Jedna od takvih varijanti je i instant kava čija je priprema pojednostavljena, što ujedno štedi vrijeme. Populaciji koja je stalno u pokretu, ovaj napitak ne uskraćuje okus, aromu i miris koju pruža prava kava.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)

Avatar Url Iva Grgić Maroević (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Grgić, Iva
Proizvodnja instant kave, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Grgić, I. (2018) 'Proizvodnja instant kave', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Grgi\'{c}, I.}, year = {2018}, pages = {15}, keywords = {instant coffee, extraction, drying, caffeine}, title = {The Production of Instant Coffee}, keyword = {instant coffee, extraction, drying, caffeine}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font