Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija (CROSBI ID 431934)

Ocjenski rad | diplomski rad

Banović, Marija Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija / Babić, Jurislav (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2017

Podaci o odgovornosti

Banović, Marija

Babić, Jurislav

hrvatski

Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija

Svrha ovoga rada bila je ispitati utjecaj različitih udjela poliglicerol poliricinoleata (PGPR-a) na boju, teksturu, koloidnu stabilnost i senzorska svojstva krem-namaza od kikirikija. Analizirana su svojstva namaza pri različitim udjelima kikirikija: 18 %, 21 % i 24 %, te različitim udjelima PGPR-a: 0, 2 %, 0, 4 %, i 0, 6 %. U odnosu na kontrolni uzorak bez PGPR- a, najveću promjenu boje pokazao je uzorak s najviše emulgatora PGPR-a pri udjelu kikirikija 24 %. Najbolju mazivost (teksturu) imao je uzorak s 0, 4 % PGPR-a pri udjelu kikirikija 24 %. Isti uzorak pokazao je i najbolju koloidnu stabilnost. Senzorskim ispitivanjem utvrđeno je da je najbolju ukupnu ocjenu imao uzorak bez dodatka emulgatora PGPR-a pri udjelu kikirikija 18 %.

čokoladni namaz ; kikiriki ; PGPR ; boja ; tekstura ; koloidna stabilnost ; senzorska svojstva

nije evidentirano

engleski

Influence of polyglycerol polyricinoleate emulsifier on the properties of peanut spread cream

nije evidentirano

chocolate spread ; peanut ; PGPR ; color ; texture , colloidal stability ; sensory properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

51

07.07.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice