Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorska analiza kvalitete kave (CROSBI ID 431931)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Lukanec, Ena Senzorska analiza kvalitete kave / Jozinović, Antun (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2019

Podaci o odgovornosti

Lukanec, Ena

Jozinović, Antun

hrvatski

Senzorska analiza kvalitete kave

Senzorska analiza kvalitete kave od izuzetne je važnosti jer se pomoću nje određuju idealna organoleptička svojstva kave. Senzorska procjena definirana je kao znanstvena disciplina koja potiče, mjeri, analizira i interpretira one odgovore na proizvode koji se zapažaju putem osjetila (vid, njuh, dodir, okus, sluh). Procjena je provedena od strane senzorskih analitičara ili kušača koji raznim metodama ispituju i ocjenjuju kavu te se naposljetku za procjenu prikupljenih podataka koriste odgovarajućim statističkim metodama analize koje omogućuju donošenje zaključka. Senzorska kontrola je jedna od posljednjih kontrola koje se provode nad gotovim proizvodom, pa da bi uspješnost senzorskih kontrola bila što veća potrebno je vršiti kontrolu kvalitete sirovine od samog početka. Stoga, sirova kava prolazi strogu kontrolu po dolasku u tvornički krug pržionice i ukoliko zadovoljava kvalitetom odlazi na liniju čišćenja te naposljetku prženja. Kontinuirano degustiranje i ispitivanje sirove i pržene kave jamči da se u šalici pojavljuju samo najbolja zrna koja omogućuju kvalitetnu aromu i okus kave.

degustacija ; kvaliteta ; senzorske analize ; kontrola ; organoleptika

nije evidentirano

engleski

Sensory Analysis of Coffee Quality

nije evidentirano

tasting ; quality ; sensory analysis ; control ; organoleptics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

10.07.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija