Utjecaj različitih dodataka humusu na pH vrijednost humusa (CROSBI ID 431925)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Guberović, Tea
Mužek, Mario Nikola
hrvatski
Utjecaj različitih dodataka humusu na pH vrijednost humusa
U ovom završnom radu određivane su pH vrijednosti humusa u kojemu je rasla biljka rukola. Humusi su pripremljeni na šest različitih načina: čisti humus bez dodataka, humus s dodatkom letećeg pepela na koji je adsorbiran bakar, humus u koji je dodan humus na koji je adsorbiran bakar, humus s dodatkom ljuski jaja na koje je adsorbiran bakar, humus s dodatkom zeolita na koji je vezan bakar te humus koji je zalijevan samo s vodenom otopinom bakra. Na osnovu izmjerenih pH vrijednosti može se zaključiti kako niti jedan pripremljeni humus ne bi smio ometati rast i razvoj rukole što je i potvrđeno uzgojem biljke. Svi uzorci su bili unutar optimalnog raspona pH vrijednosti koja je pogodna za rast i razvoj rukole.
Humus ; Bakar ; pH vrijednost
nije evidentirano
engleski
The effect of different supplements in humus on the pH value of humus
nije evidentirano
humus, copper, pH value
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
30.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split