Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1048944

Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji


Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun
Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2019


CROSBI ID: 1048944 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji
(Hygiene and sanitation in the food industry)

Autori
Ačkar, Đurđica ; Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav ; Jozinović, Antun

Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Grad
Osijek

Godina
2019

Stranica
161

ISBN
978-953-7005-62-7

Ključne riječi
higijena, sanitacija, prehrambena industrija
(hygiene, sanitation, food industry)

Sažetak
Udžbenik Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji namijenjen je prije svega studentima Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek koji slušaju kolegij Higijena i sanitacija te je pisan prema programu navedenog kolegija. U udžbeniku se definiraju osnovni pojmovi vezani uz higijenu i sanitaciju, opisuju opasnosti u hrani, higijenski zahtjevi u pogledu pogona, osobne higijene radnika, kontrole štetočina, sredstva i sustavi za čišćenje i dezinfekciju. Područjima koja se detaljno obrađuju na drugim kolegijima Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, poput higijene vode, zbrinjavanja otpada i HACCP sustava, posvećeno je manje pažnje te su obrađene samo osnove ovih tema.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju

Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun
Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2019
Ačkar, Đ., Šubarić, D., Babić, J. & Jozinović, A. (2019) Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji. Osijek. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek.
@unknown{unknown, year = {2019}, pages = {161}, keywords = {higijena, sanitacija, prehrambena industrija}, isbn = {978-953-7005-62-7}, title = {Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji}, keyword = {higijena, sanitacija, prehrambena industrija}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnolo\v{s}ki fakultet Osijek}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, year = {2019}, pages = {161}, keywords = {hygiene, sanitation, food industry}, isbn = {978-953-7005-62-7}, title = {Hygiene and sanitation in the food industry}, keyword = {hygiene, sanitation, food industry}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnolo\v{s}ki fakultet Osijek}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font