Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Agrotehnika i uzgoj ječma (Hordeum vulgare L.) (CROSBI ID 431876)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Antunović, Ante Agrotehnika i uzgoj ječma (Hordeum vulgare L.) / Stošić, Miro (mentor); Osijek, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, . 2019

Podaci o odgovornosti

Antunović, Ante

Stošić, Miro

hrvatski

Agrotehnika i uzgoj ječma (Hordeum vulgare L.)

Ječam se uglavnom koristi za ishranu stoke jer sadrži visoku hranidbenu vrijednost, no značajan dio ječma koristi se u pivarskoj industriji kao i prehrani ljudi. Ječam se na području Republike Hrvatske nedovoljno proizvodi, a razlozi vjerojatno leže u nižim prinosima u odnosu na pšenicu. Ječam je karakterističan za uzgoj zbog svojega kraćeg svjetlosnog stadija u odnosu na druge žitarice i kao takav brže prolazi prve etape organogeneze. U odnosu na pšenicu, ječam ima skromnije zahtjeve prema vlazi i toplini. Ječam je jedna od najvažnijih kultura u ljudskoj ishrani, prema tome treba voditi velikog računa o njezinoj kvalitetnoj i efikasnoj proizvodnji.

agrotehnika ; ishrana ; ječam ; kultura ; uzgoj

nije evidentirano

engleski

Agricultural technology for barley (Hordeum vulgare L.)

nije evidentirano

agriculture ; nutrition ; barley ; culture ; breeding

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

30.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Osijek

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)