Agrotehnika i uzgoj ječma (Hordeum vulgare L.) (CROSBI ID 431876)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Antunović, Ante
Stošić, Miro
hrvatski
Agrotehnika i uzgoj ječma (Hordeum vulgare L.)
Ječam se uglavnom koristi za ishranu stoke jer sadrži visoku hranidbenu vrijednost, no značajan dio ječma koristi se u pivarskoj industriji kao i prehrani ljudi. Ječam se na području Republike Hrvatske nedovoljno proizvodi, a razlozi vjerojatno leže u nižim prinosima u odnosu na pšenicu. Ječam je karakterističan za uzgoj zbog svojega kraćeg svjetlosnog stadija u odnosu na druge žitarice i kao takav brže prolazi prve etape organogeneze. U odnosu na pšenicu, ječam ima skromnije zahtjeve prema vlazi i toplini. Ječam je jedna od najvažnijih kultura u ljudskoj ishrani, prema tome treba voditi velikog računa o njezinoj kvalitetnoj i efikasnoj proizvodnji.
agrotehnika ; ishrana ; ječam ; kultura ; uzgoj
nije evidentirano
engleski
Agricultural technology for barley (Hordeum vulgare L.)
nije evidentirano
agriculture ; nutrition ; barley ; culture ; breeding
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
30.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Osijek