Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tehnologija proizvodnje kukuruza (Zea mays L.) (CROSBI ID 431875)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Antunović, Ana Tehnologija proizvodnje kukuruza (Zea mays L.) / Stošić, Miro (mentor); Osijek, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, . 2019

Podaci o odgovornosti

Antunović, Ana

Stošić, Miro

hrvatski

Tehnologija proizvodnje kukuruza (Zea mays L.)

U ovom radu opisivana je tehnologija uzgoja kukuruza na OPG-u „Ivan Barišić-Jaman“ u 2018. godini. Agrotehničke mjere od same obrade tla do žetve obavljene se prema pravilima struke. Usjev kukuruza je dao odgovarajući sklop biljaka i zadovoljavajući prinos (oko 12 t/ha) s obzirom kakva je vremenska prognoza pratila 2018. godinu. Prinos silaže bio je 55 t/ha nakon čega je pohranjena u posebne silose te pokrivena folijom kako bi se spriječilo kvarenje silaže. U radu su korišteni podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda o vremenskim prilikama za meteorološku postaju Osijek.Potreba za vodom povećava se kako biljka raste, a najveću potrebu za vodom ima u vrijeme metličanja i svilanja, za vrijeme oplodnje i početak nalijevanja zrna. Od klijanja do fiziološke zriobe kukuruza, proizvodnja kukuruza je složen proces, a brzina i trajanje svake faze ovise o karakteristikama hibrida i dužini vegetacije pojedinih hibrida kukuruza.

kukuruz ; oborine ; temperatura ; agrotehnika ; silaža

nije evidentirano

engleski

Corn (Zea mays L.) production technology

nije evidentirano

corn ; precipitation ; temperature ; agrotechnics ; silage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

11.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Osijek

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)