Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Permakultura i voćarstvo (CROSBI ID 431710)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jantol, Alina Permakultura i voćarstvo / Batelja Lodeta, Kristina (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Jantol, Alina

Batelja Lodeta, Kristina

hrvatski

Permakultura i voćarstvo

Kako bi se utvrdilo mjesto i značaj permakulture u suvremenoj poljoprivredi i tranziciji u održivost analizirane su metode i načini djelovanja koji su zastupljeni u permakulturi, principi permakulture kao i njen odnos s agroekologijom. Kako bi se prikazala praktična primjena permakulture u komercijalnoj proizvodnji uzeti su primjeri iz grane voćarstva. Sažeto su opisane neke od metoda koje koriste Michael Phillips i Stefan Sobkowiak, voćari iz Amerike i Kanade, u svojim permakulturnim voćnjacima. Cilj rada je prikazati načela permakulture (svjesno oblikovanje i održavanje poljoprivredno produktivnih ekosustava koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i samoodrživost). Kroz načela permakulture dolazi do integracije ljudi i krajolika, koji na održivi način osiguravaju hranu, energiju, sklonište i ostale materijalne i nematerijalne potrebe.

agroekologija, permakultura, tranzicija, voćarstvo

nije evidentirano

engleski

Permaculture and fruit growing

nije evidentirano

permaculture, transition, frut growing, agroecology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

30.08.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)