Permakultura i voćarstvo (CROSBI ID 431710)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jantol, Alina
Batelja Lodeta, Kristina
hrvatski
Permakultura i voćarstvo
Kako bi se utvrdilo mjesto i značaj permakulture u suvremenoj poljoprivredi i tranziciji u održivost analizirane su metode i načini djelovanja koji su zastupljeni u permakulturi, principi permakulture kao i njen odnos s agroekologijom. Kako bi se prikazala praktična primjena permakulture u komercijalnoj proizvodnji uzeti su primjeri iz grane voćarstva. Sažeto su opisane neke od metoda koje koriste Michael Phillips i Stefan Sobkowiak, voćari iz Amerike i Kanade, u svojim permakulturnim voćnjacima. Cilj rada je prikazati načela permakulture (svjesno oblikovanje i održavanje poljoprivredno produktivnih ekosustava koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i samoodrživost). Kroz načela permakulture dolazi do integracije ljudi i krajolika, koji na održivi način osiguravaju hranu, energiju, sklonište i ostale materijalne i nematerijalne potrebe.
agroekologija, permakultura, tranzicija, voćarstvo
nije evidentirano
engleski
Permaculture and fruit growing
nije evidentirano
permaculture, transition, frut growing, agroecology
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
30.08.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb