Kemija i tehnologija šunki i pršuta (CROSBI ID 747892)
Autorska knjiga | udžbenik | domaća recenzija
• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )
Podaci o odgovornosti
Kovačević, Dragan
hrvatski
Kemija i tehnologija šunki i pršuta
Tehnologija proizvodnje šunki (pršuta) prikazana je u udžbeniku u cijelosti, od sirovina, tehnologije klanja i metoda konzerviranja, zrenja, fizikalno-kemijskih, senzorskih i mikrobioloških svojstava do kemijskih, mikrobioloških opasnosti i štetnika šunki (pršuta) te implementacije HACCP-a. Poseban naglasak dan je na tehnologije proizvodnje pojedinih tipova i vrsta šunki (pršuta) te su detaljno opisane tehnologije proizvodnje slavonske šunke, Dalmatinskog, Krčkog, Istarskog i Drniškog pršuta, zatim Parma pršuta, Kraškog pršuta, iberijske šunke Jamón de Huelva (Jabugo) te španjolskih serrano, korzikanskih, francuskih, njemačkih, kineskih i američkih Country-style šunki.
šunka ; pršut ; tehnologija ; svojstva ; kvarenje ; HACCP
nije evidentirano
engleski
The chemistry and technology of ham and prosciutto
nije evidentirano
ham ; ham ; technology ; properties ; spoilage ; HACCP
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2017.
978-953-7005-50-4
369
objavljeno