Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kemija i tehnologija šunki i pršuta (CROSBI ID 747892)

Autorska knjiga | udžbenik | domaća recenzija

• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )

Kovačević, Dragan Kemija i tehnologija šunki i pršuta. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017

Podaci o odgovornosti

Kovačević, Dragan

hrvatski

Kemija i tehnologija šunki i pršuta

Tehnologija proizvodnje šunki (pršuta) prikazana je u udžbeniku u cijelosti, od sirovina, tehnologije klanja i metoda konzerviranja, zrenja, fizikalno-kemijskih, senzorskih i mikrobioloških svojstava do kemijskih, mikrobioloških opasnosti i štetnika šunki (pršuta) te implementacije HACCP-a. Poseban naglasak dan je na tehnologije proizvodnje pojedinih tipova i vrsta šunki (pršuta) te su detaljno opisane tehnologije proizvodnje slavonske šunke, Dalmatinskog, Krčkog, Istarskog i Drniškog pršuta, zatim Parma pršuta, Kraškog pršuta, iberijske šunke Jamón de Huelva (Jabugo) te španjolskih serrano, korzikanskih, francuskih, njemačkih, kineskih i američkih Country-style šunki.

šunka ; pršut ; tehnologija ; svojstva ; kvarenje ; HACCP

nije evidentirano

engleski

The chemistry and technology of ham and prosciutto

nije evidentirano

ham ; ham ; technology ; properties ; spoilage ; HACCP

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2017.

978-953-7005-50-4

369

objavljeno

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija