Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Razlike u nutritivnom sastavu Dalmatinskog i Istarskog pršuta s različitih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Republici Hrvatskoj (CROSBI ID 431527)

Ocjenski rad | diplomski rad

Batinica, Ivona Razlike u nutritivnom sastavu Dalmatinskog i Istarskog pršuta s različitih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Republici Hrvatskoj / Vahčić, Nada (mentor); Pleadin, Jelka (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Batinica, Ivona

Vahčić, Nada

Pleadin, Jelka

hrvatski

Razlike u nutritivnom sastavu Dalmatinskog i Istarskog pršuta s različitih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Republici Hrvatskoj

Dalmatinski pršut tradicionalni je proizvod seoskih gospodarstava, bez dodanog konzervansa i aditiva. Istarski pršut je trajni suhomesnati proizvod od svinjskog buta bez nogice, kože i potkožnog masnog tkiva sa zdjeličnim kostima, suho salamuren morskom soli i začinima, sušen na zraku i bez dimljenja. Cilj ovog istraživanja je odrediti kemijski sastav Dalmatinskog i Istarskog pršuta (udjeli vode, pepela, bjelančevina, masti i soli) i udjel pojedinih masnih kiselina. Kemijski sastav i udjel pojedinih masnih kiselina su dosta slični između Dalmatinskog i Istarskog pršuta. Dobiveni rezultati za dalmatinski i istarski pršut su u skladu sa Specifikacijama i rezultatima istraživanja drugih autora.

pršut ; kemijska svojstva ; nutritivna vrijednost

nije evidentirano

engleski

Differences in the nutritive composition of Dalmatian and Istrian prosciutto from different family agricultural holdings in the Republic of Croatia

nije evidentirano

prosciutto ; chemical properties ; nutritional value

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

12.12.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija