Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

PREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU (CROSBI ID 431463)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Gabre, Petra PREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU / Skroza, Danijela (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2019

Podaci o odgovornosti

Gabre, Petra

Skroza, Danijela

hrvatski

PREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU

Unatoč znatnom napretku prehrambene industrije i poboljšanju higijenskih navika, zbog velikog broja infekcija i intoksikacija uzrokovanih patogenim mikroorganizmima, sigurnost hrane predstavlja veliki problem. Da bi hrana bila zdravstveno ispravna i sigurna, postoji potreba za primljenom različitih aditiva čija je upotreba sve upitnija pa stoga primjena prirodnih aditiva u svrhu poboljšanja kvalitete hrane postaje sve češća. Obzirom da je meso pogodan medij za razvoj mikroorganizama vrlo je važno spriječiti rast patogena koji mogu izazvati njegovo kvarenje. Biljke i začini se koriste već dugi niz godina kao aditivi ili u svrhu aromatiziranja namirnica te se smatraju najčešće korištenim prirodnim antimikrobnim sredstvima protiv različitih patogenih mikroorganizama.

antimikrobno djelovanje, meso, fenoli, patogeni

nije evidentirano

engleski

OVERVIEW OF ANTIMICROBAL ACTIVITY OF HERBAL EXTRACTS IN MEAT

nije evidentirano

antimicrobial activity, meat, phenols, pathogens

nije evidentirano

Podaci o izdanju

16

30.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija