Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca (CROSBI ID 431244)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Vukoje, Kristina
Trontel, Antonija
hrvatski
Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca
novije vrijeme istraţuje se primjena ne- Saccharomyces kvasaca u različitim biotehnološkim procesima kao što su proizvodnja poliola, enzima i dr. kemikalija. U ovom radu odreĎivana je fermentacijska sposobnost dva ne-Saccharomyces kvasca, Pichia kudriavzevii ZIM 3106 i Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980 u podlozi s različitim koncentracijama glukoze (10 – 100 g L-1). Dobiveni prinosi i koeficijenti konverzije supstrata u etanol za ne- Saccharomyces kvasce usporeĎeni su s odgovarajućim vrijednostima za kvasac Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148. OdreĎen je i utjecaj različitih koncentracija mliječne kiseline (1 – 80 g L-1) na fermentacijsku sposobnost navedenih kvasaca.
fermentativna sposobnost, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, utjecaj mliječne kiseline na fermentacijsku sposobnost kvasaca
nije evidentirano
engleski
Determination of fermentative activity of non- Saccharomyces yeasts
nije evidentirano
fermentation ability, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, impact of lactic acid on fermentative ability of yeasts
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
18.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb