Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca (CROSBI ID 431244)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Vukoje, Kristina Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca / Trontel, Antonija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Vukoje, Kristina

Trontel, Antonija

hrvatski

Određivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca

novije vrijeme istraţuje se primjena ne- Saccharomyces kvasaca u različitim biotehnološkim procesima kao što su proizvodnja poliola, enzima i dr. kemikalija. U ovom radu odreĎivana je fermentacijska sposobnost dva ne-Saccharomyces kvasca, Pichia kudriavzevii ZIM 3106 i Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980 u podlozi s različitim koncentracijama glukoze (10 – 100 g L-1). Dobiveni prinosi i koeficijenti konverzije supstrata u etanol za ne- Saccharomyces kvasce usporeĎeni su s odgovarajućim vrijednostima za kvasac Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148. OdreĎen je i utjecaj različitih koncentracija mliječne kiseline (1 – 80 g L-1) na fermentacijsku sposobnost navedenih kvasaca.

fermentativna sposobnost, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, utjecaj mliječne kiseline na fermentacijsku sposobnost kvasaca

nije evidentirano

engleski

Determination of fermentative activity of non- Saccharomyces yeasts

nije evidentirano

fermentation ability, Schwaniomyces polymorphus ZIM 2980, Pichia kudriavzevii ZIM 3106, Saccharomyces cerevisiae ZIM 3148, impact of lactic acid on fermentative ability of yeasts

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

18.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija