Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma (CROSBI ID 271110)
Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Kantar, Sandra ; Pintarić, Gordana ; Svržnjak, Kristina
hrvatski
Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma
U radu se prikazuju potencijali gastronomske ponude Podravine za razvoj ruralnog turizma i gastroturizma. Gastronomska ponuda Podravine je vrlo raznolika i očuvana, te odražava kulturu življenja i rada minulih razdoblja. Provedbom intervjua sa stručnjacima koji su povezani sa istraživačkom temom dobivena su afirmativna mišljenja o prepoznatljivosti tradicionalnih podravskih jela od kojih se najveći naglasak stavlja na hajdinu i ječmenu kašu, jela od koprive, te Bregofsku pitu. Najveću ulogu u jačanju gastronomske ponude imaju turističke zajednice, udruge i osviješteni konzumenti podravskih jela, a gastronomska ponuda može se unaprijediti putem udruživanja seljačkih gospodarstava koja u svojoj ponudi imaju tradicionalna podravska jela po prihvatljivoj cijeni, ciljanim gastronomskim manifestacijama koje populariziraju podravska jela, te korištenjem namirnica koje su proizvedene na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima.
gastronomska ponuda ; Podravina ; ruralni turizam ; intervju
nije evidentirano
engleski
Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma
nije evidentirano
gastronomska ponuda ; Podravina ; ruralni turizam ; intervju
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Interdisciplinarne društvene znanosti, Prehrambena tehnologija, Sociologija