Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 103336

Poljoprivredni resursi slavonije u funkciji turističke djelatnosti


Jurić, Ivo; Žugec, Ivan; Ivić, Kata
Poljoprivredni resursi slavonije u funkciji turističke djelatnosti // Zbornik radova Znanstvenog skupa Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet, 2002. str. 59-64 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 103336 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Poljoprivredni resursi slavonije u funkciji turističke djelatnosti
(Agricultural resources in the function of tourism)

Autori
Jurić, Ivo ; Žugec, Ivan ; Ivić, Kata

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova Znanstvenog skupa Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel - Osijek : Ekonomski fakultet, 2002, 59-64

Skup
Znanstveni skup Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 07.-8.06.2002

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
hrana; poljoprivreda; resursi; Slavonija; turizam
(agriculture; food; resources; tourism; Slavonia)

Sažetak
Razvoj poljoprivrede i turizma zasniva se na obnovljivim prirodnim resursima Republike Hrvatske. Gospodarski razvoj Slavonije primarno se zasniva na proizvodnji svih oblika hrane koja čini sastavnicu turističke ponude. U širokom izboru različitih oblika hrane, od tradicionalne, ekološke, dječje i druge ova regija potiče razvoj svih oblika turizma. Dovoljno je istaknuti da u proizvodnji pšenice u Republici Hrvatskoj sudjeluje s 59, kukuruza 53, soje 92 i suncokreta s 92%, a da bi se sagledala relevantnost regije u ponudi osnovnih sirovina za proizvodnju hrane koja je zdravstveno prihvatljiva. U samodostojnosti proizvodnje hrane u Republici Hrvatskoj nedostaju proizvodi za zadovoljavanje vlastitih potreba zemlje, osim pšenice, kukuruza, krumpira, vina, duhana (suhi list) i jaja. Dosljednim mjerama gospodarske politike u Slavoniji se mogu proizvoditi proizvodi za vlastite potrebe, za turizam i za europsko tržište hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
010008

Ustanove:
Ekonomski fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Kata Ivić (autor)

Avatar Url Ivan Žugec (autor)


Citiraj ovu publikaciju

Jurić, Ivo; Žugec, Ivan; Ivić, Kata
Poljoprivredni resursi slavonije u funkciji turističke djelatnosti // Zbornik radova Znanstvenog skupa Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet, 2002. str. 59-64 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Jurić, I., Žugec, I. & Ivić, K. (2002) Poljoprivredni resursi slavonije u funkciji turističke djelatnosti. U: Meler, M. (ur.)Zbornik radova Znanstvenog skupa Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske.
@article{article, editor = {Meler, M.}, year = {2002}, pages = {59-64}, keywords = {hrana, poljoprivreda, resursi, Slavonija, turizam}, title = {Poljoprivredni resursi slavonije u funkciji turisti\v{c}ke djelatnosti}, keyword = {hrana, poljoprivreda, resursi, Slavonija, turizam}, publisher = {Ekonomski fakultet}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, editor = {Meler, M.}, year = {2002}, pages = {59-64}, keywords = {agriculture, food, resources, tourism, Slavonia}, title = {Agricultural resources in the function of tourism}, keyword = {agriculture, food, resources, tourism, Slavonia}, publisher = {Ekonomski fakultet}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font