Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 103239

Europsko poduzetništvo i ekonomski razvoj


Vuković, Ivan
Europsko poduzetništvo i ekonomski razvoj // An Enterprise Odyssey: Economides and Business in the New Millennium
Zagreb: Ekonomski fakultet, Zagreb, 2001. str. 345-356 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Europsko poduzetništvo i ekonomski razvoj
(European business and economical devolopoment)

Autori
Vuković, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
An Enterprise Odyssey: Economides and Business in the New Millennium / - Zagreb : Ekonomski fakultet, Zagreb, 2001, 345-356

Skup
Internatinal Conference &laquo ; An Enterprise Odyssey: Economides and Business in the New Millennium

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 27.-30.06.2001

Vrsta sudjelovanja
Plenarno

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
europsko poduzetništvo; poduzetnički menadžment; mala i srednja poduzeća; europska korporacija; ekonomski razvoj

Sažetak
U radu, autor daje prikaz svojih širih istraživanja koji se odnose na istraživanja razvoja europskog poduzetništva, kao i njegovog utjecaja na ekonomski razvoj. U tom kontekstu, u radu se najprije daje definicija određenja europskog poduzetništva, kao i njegova društvena i ekonomska suptina, zatim se daje kraći presjek razvoja europskog poduzetništva u povijesti ljudskog razvoja, s posebnim osvrtom na moderne trendove u razvoju europskog poduzetničkog menadžmenta, kao i njegove temeljne funkcije i karakteristike. U isto vrijeme, u radu se istražuju principi funkcioniranja modernog poduzetničkog menadžmenta u gospodarstvu Europe, osobito Europske unije, gdje se najprije analiziraju principi funkcioniranja poduzetništva u malim i srednjim poduzećima, kao i njihove prednosti i nedostaci i njihov značenje za gospodarski razvoj Europske unije. Potom se u radu istražuju procesi ekonomskih integracija u Europi, naročito u pogledu stanja i integracija europskih korporacija kao i način funkcioniranja poduzetništva i menadžmenta u tim korporacijama, gdje u uvjetima suvremenog znanstveno tehnološkog razvoja dolazi do interakcije između poduzetništva i menadžmenta. Upravo, ta interakijama između poduzetništva i menadžmenta, kao i spedcifičnom načinu odlučivanja u europskim koorporacijama, dolaz do razvoja europskog modernog poduzetničkog i menadžerskog upravljanja, što im daje bitno konkretnu prednost na europskom i svjetskom tržištu.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Ivan Vuković (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Vuković, Ivan
Europsko poduzetništvo i ekonomski razvoj // An Enterprise Odyssey: Economides and Business in the New Millennium
Zagreb: Ekonomski fakultet, Zagreb, 2001. str. 345-356 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Vuković, I. (2001) Europsko poduzetništvo i ekonomski razvoj. U: An Enterprise Odyssey: Economides and Business in the New Millennium.
@article{article, author = {Vukovi\'{c}, I.}, year = {2001}, pages = {345-356}, keywords = {}, title = {European business and economical devolopoment}, keyword = {}, publisher = {Ekonomski fakultet, Zagreb}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }