Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018. (CROSBI ID 430961)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Špoljar, Željka
Vahčić, Nada
hrvatski
Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018.
Med je prehrambena namirnica čiji sastav i kvaliteta najviše ovise o geografskom podrijetlu meda, načinu proizvodnje i skladištenja. Analiza kvalitete meda uključuje određivanje fizikalno- kemijskih parametara meda, odnosno, udjela vode u medu, kiselosti, električne provodnosti, udjela reducirajućih šećera, udjela saharoze te udjela hidroksimetilfurfurala. U ovom radu analizirano je 15 uzoraka medljikovca i 15 uzoraka meda kestena te su rezultati analize ove dvije vrste meda međusobno usporeĎeni. Također je provjerena sukladnost uzoraka s Pravilnikom o medu (NN 53/2015), pri čemu su pronađena odstupanja nekolicine uzoraka.
fizikalno-kemijski parametri ; kvaliteta meda
nije evidentirano
engleski
Quality of different types of honeydew Medljikovca
nije evidentirano
physico-chemical parameters ; honey quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
10.07.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb