Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018. (CROSBI ID 430961)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Špoljar, Željka Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018. / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Špoljar, Željka

Vahčić, Nada

hrvatski

Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018.

Med je prehrambena namirnica čiji sastav i kvaliteta najviše ovise o geografskom podrijetlu meda, načinu proizvodnje i skladištenja. Analiza kvalitete meda uključuje određivanje fizikalno- kemijskih parametara meda, odnosno, udjela vode u medu, kiselosti, električne provodnosti, udjela reducirajućih šećera, udjela saharoze te udjela hidroksimetilfurfurala. U ovom radu analizirano je 15 uzoraka medljikovca i 15 uzoraka meda kestena te su rezultati analize ove dvije vrste meda međusobno usporeĎeni. Također je provjerena sukladnost uzoraka s Pravilnikom o medu (NN 53/2015), pri čemu su pronađena odstupanja nekolicine uzoraka.

fizikalno-kemijski parametri ; kvaliteta meda

nije evidentirano

engleski

Quality of different types of honeydew Medljikovca

nije evidentirano

physico-chemical parameters ; honey quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

10.07.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija