Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1031353

PREDSTAVLJANJE INICIJATIVE ZA OSNIVANJEM ČASOPISA „HUMANS AND THE DIGITAL WORLD“


Šincek, Daniela; Pavić, Željko; Badurina, Boris; Duvnjak, Ivana; Jurlina, Juraj
PREDSTAVLJANJE INICIJATIVE ZA OSNIVANJEM ČASOPISA „HUMANS AND THE DIGITAL WORLD“ // 27. godišnja konferencija hrvatskih psihologa "Psihologija i digitalni svijet" Knjiga sažetaka / Šincek, Daniela ; Rudolfi, Nelija ; Penezić, Zvjezdan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko psihološko društvo, 2019. str. 232-232 (ostalo, nije recenziran, sažetak)


Naslov
PREDSTAVLJANJE INICIJATIVE ZA OSNIVANJEM ČASOPISA „HUMANS AND THE DIGITAL WORLD“
(Presenting the Initiative to establish the Journal "Humans and the Digital World")

Autori
Šincek, Daniela ; Pavić, Željko ; Badurina, Boris ; Duvnjak, Ivana ; Jurlina, Juraj

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo

Izvornik
27. godišnja konferencija hrvatskih psihologa "Psihologija i digitalni svijet" Knjiga sažetaka / Šincek, Daniela ; Rudolfi, Nelija ; Penezić, Zvjezdan - Zagreb : Hrvatsko psihološko društvo, 2019, 232-232

ISBN
978-953-55079-9-4

Skup
27. godišnja konferencija hrvatskih psihologa "Psihologija i digitalni svijet"

Mjesto i datum
Osijek, 6. - 9. 11.2019

Vrsta sudjelovanja
Ostalo

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Centar za internet i društvo, Humans and the Digital World, inicijativa, časopis
(Center for Internet and Society, Humans and the Digital World, initiative, journal)

Sažetak
Na Filozofskom fakultetu u Osijeku je 2019. godine osnovan Centar za internet i društvo koji, kao ustrojbena jedinica FFOS-a, okuplja članove koji u svom stručnom i znanstvenom djelovanju proučavaju i surađuju na projektima koji se na vrlo raznolike načine bave internetom, novim medijima, informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i, općenito, digitalnim svijetom. Daniela Šincek, voditeljica Povjerenstva ovog Centra je predložila kao jednu od aktivnosti pokretanje elektroničkog časopisa „Humans and the Digital World“ te je na prvoj sjednici Povjerenstva odlučeno da se ova inicijativa i predstavi na 27. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa „Psihologija i digitalni svijet“. Važnost časopisa koji bi se usmjerio na proučavanje odnosa čovjeka i digitalnog svijeta vidljiv je i kroz ovu konferenciju. Časopisom se želi potaći objavljivanje radova u elektronskom obliku i na engleskom jeziku, a kako bi se osigurala lakša dostupnost radova što široj publici. Dodatno, namjera nam je u urednički odbor uključiti i renomirane kolege iz Hrvatske i svijeta kako bi časopis dobio preduvjete za primjereno pozicioniranje u znanstvenoj i stručnoj zajednici. Također, urednička politika će promovirati objavljivanje znanstvenih radova s jasnim teorijskim podlogama i odgovarajućim nacrtima istraživanja i obrade podataka, a kako bi se postizali viši ciljevi znanosti poput objašnjavanja i predviđanja, pa i kontroliranja pojava u međuodnosu čovjeka i digitalnog svijeta. Namjera nam je obuhvatit područja društvenih znanosti, ali i tehničkih i medicinskih znanosti. Ovom prilikom članovi Povjerenstva Centra za internet i društvo žele predstaviti svoju inicijativu, ukratko upoznati prisutne i sa radom svojeg Centra, ali i pozvati kolege na suradnju u obliku prijavljivanja članaka za časopis kojem se nadamo tijekom 2020.g.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Informacijske i komunikacijske znanosti, Sociologija, PsihologijaPOVEZANOST RADA