Što je rizičnije - šećer ili umjetna sladila? (CROSBI ID 785612)
Druge vrste radova | popularni rad
Podaci o odgovornosti
Vrček, Valerije
hrvatski
Što je rizičnije - šećer ili umjetna sladila?
Povećan unos šećera povezan je s kroničnim metaboličkim poremećajima, kardiovaskularnim bolestima i dijabetesom. Tu su vezu otkrili mnogi ljudi na temelju vlastita iskustva i znanstvenici na temelju istraživanja. Danas je to općeprihvaćena činjenica koja se ritmički pojavljuje u svim medijima. Pojavili su se mnogi bestseleri koji su javnost uplašili gorkom istinom o šećeru, a slatki su kristali postali »bijela smrt«.
šećer, sladila, aditivi, prehrambena industrija
nije evidentirano
engleski
What is more harmful - sugar or sweeteners?
nije evidentirano
sugar, sweteeners, aditives, food industry
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Glas Koncila
2019.
nije evidentirano
objavljeno
Povezanost rada
Farmacija, Integrativna bioetika (prirodne, tehničke, biomedicina i zdravstvo, biotehničke, društvene, humanističke znanosti), Kemija, Nutricionizam