Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Što je rizičnije - šećer ili umjetna sladila? (CROSBI ID 785612)

Druge vrste radova | popularni rad

Vrček, Valerije Što je rizičnije - šećer ili umjetna sladila? // Glas Koncila. 2019.

Podaci o odgovornosti

Vrček, Valerije

hrvatski

Što je rizičnije - šećer ili umjetna sladila?

Povećan unos šećera povezan je s kroničnim metaboličkim poremećajima, kardiovaskularnim bolestima i dijabetesom. Tu su vezu otkrili mnogi ljudi na temelju vlastita iskustva i znanstvenici na temelju istraživanja. Danas je to općeprihvaćena činjenica koja se ritmički pojavljuje u svim medijima. Pojavili su se mnogi bestseleri koji su javnost uplašili gorkom istinom o šećeru, a slatki su kristali postali »bijela smrt«.

šećer, sladila, aditivi, prehrambena industrija

nije evidentirano

engleski

What is more harmful - sugar or sweeteners?

nije evidentirano

sugar, sweteeners, aditives, food industry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Glas Koncila

2019.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Farmacija, Integrativna bioetika (prirodne, tehničke, biomedicina i zdravstvo, biotehničke, društvene, humanističke znanosti), Kemija, Nutricionizam