Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1029185

BOTANIČKI SASTAV I HRANJIVA VRIJEDNOST PAŠNJAKA S PODRUČJA VELIKE CRKVINE U HRANIDBI JANJADI LIČKE PRAMENKE


Pajurin, Luka; Kiš, Goran; Špoljarić, Daniel; Šegota, Vedran; Mršić, Gordan; Vlahović, Ksenija; Vince, Silvijo; Špoljarić, Branimira; Popović, Maja
BOTANIČKI SASTAV I HRANJIVA VRIJEDNOST PAŠNJAKA S PODRUČJA VELIKE CRKVINE U HRANIDBI JANJADI LIČKE PRAMENKE // ZBORNIK RADOVA VETERINARSKI DANI 2019.
Primošten, Hrvatska, 2019. str. 253-262 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
BOTANIČKI SASTAV I HRANJIVA VRIJEDNOST PAŠNJAKA S PODRUČJA VELIKE CRKVINE U HRANIDBI JANJADI LIČKE PRAMENKE
(BOTANICAL COMPOSITION AND NUTRITIONAL VALUE OF PASTURES FROM THE VELIKA CRKVINA AREA IN LIKA PRAMENKA NUTRITION)

Autori
Pajurin, Luka ; Kiš, Goran ; Špoljarić, Daniel ; Šegota, Vedran ; Mršić, Gordan ; Vlahović, Ksenija ; Vince, Silvijo ; Špoljarić, Branimira ; Popović, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
ZBORNIK RADOVA VETERINARSKI DANI 2019. / - , 2019, 253-262

Skup
Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "VETERINARSKI DANI 2019."

Mjesto i datum
Primošten, Hrvatska, 23-26.10.2019

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
pašnjak, janje, Lička pramenka
(pasture, lamb, Lika Pramenka)

Sažetak
Sustav uzgoja i hranidbe ovaca i janjadi ima značajan utjecaj na postizanja veće završne tjelesne mase janjadi u svrhu proizvodnje inovativnih funkcionalnih proizvoda od janjećeg mesa. Stoga je za istraživanja u okviru ovog rada, ali i samog projekta HRZZ “Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa“ (IP- 2016-06-3685) bilo potrebno utvrditi floristički sastav i hranjivu vrijednost pašnjaka u hranidbi janjadi Ličke pramenke i to s područja Velike Crkvine na kojima se uzgaja janjad iz pokusa. U ovom radu dobiveni rezultati znanstvena su preporuka za dodatno balansiranje dnevnog obroka ovaca i janjadi u pokusu tijekom treće godine (2020. kalendarske godine) istraživanja HRZZ projekta IP-2016-06- 3685. Naime, cilj je postizanje veće završne tjelesne mase janjadi u svrhu proizvodnje inovativnih funkcionalnih proizvoda od janjećeg mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
HRZZ-IP-2016-06-3685 - Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa (Maja Popović, HRZZ)

Ustanove
Veterinarski fakultet, Zagreb,
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb,
Agronomski fakultet, Zagreb

Citiraj ovu publikaciju

Pajurin, Luka; Kiš, Goran; Špoljarić, Daniel; Šegota, Vedran; Mršić, Gordan; Vlahović, Ksenija; Vince, Silvijo; Špoljarić, Branimira; Popović, Maja
BOTANIČKI SASTAV I HRANJIVA VRIJEDNOST PAŠNJAKA S PODRUČJA VELIKE CRKVINE U HRANIDBI JANJADI LIČKE PRAMENKE // ZBORNIK RADOVA VETERINARSKI DANI 2019.
Primošten, Hrvatska, 2019. str. 253-262 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Pajurin, L., Kiš, G., Špoljarić, D., Šegota, V., Mršić, G., Vlahović, K., Vince, S., Špoljarić, B. & Popović, M. (2019) BOTANIČKI SASTAV I HRANJIVA VRIJEDNOST PAŠNJAKA S PODRUČJA VELIKE CRKVINE U HRANIDBI JANJADI LIČKE PRAMENKE. U: ZBORNIK RADOVA VETERINARSKI DANI 2019..
@article{article, year = {2019}, pages = {253-262}, keywords = {pasture, lamb, Lika Pramenka}, title = {BOTANICAL COMPOSITION AND NUTRITIONAL VALUE OF PASTURES FROM THE VELIKA CRKVINA AREA IN LIKA PRAMENKA NUTRITION}, keyword = {pasture, lamb, Lika Pramenka}, publisherplace = {Primo\v{s}ten, Hrvatska} }