Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena sustava upravljanja sigurnošću hrane (CROSBI ID 269983)

Prilog u časopisu | stručni rad | međunarodna recenzija

Funda, Dragutin ; Majić, Tomislava ; Majić, Zvonimir ; Primjena sustava upravljanja sigurnošću hrane // Kvalitet & izvrsnost, 7-8 (2012), 7-8; 20-23

Podaci o odgovornosti

Funda, Dragutin ; Majić, Tomislava ; Majić, Zvonimir ;

hrvatski

Primjena sustava upravljanja sigurnošću hrane

Osiguranje zdrave hrane, sve više i pitke vode, prati ljudski rod tijekom cijele njegove povijesti. Hrana je, uz slobodu, bila i ostala temeljna ljudska potreba. Nažalost, problemi nestašice hrane nisu nepoznanica ni modernome društvu. Kad i ima hrane, ona je u mnogim dijelovima svijeta higijenski neispravna i opasna za ljudsko zdravlje. Autori smatraju da je najuspješniju metodu za osiguravanje sigurnosti hrane u cijelome prehrambenom lancu, od pripreme sirovina do krajnjeg korisnika, iskazao sustav HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). Međunarodna norma ISO 22000:2005 sustavan je pristup sprječavanju ili najvećem mogućem smanjivanju rizika u prehrani. Norma utvrđuje zahtjeve kad organizacija u lancu hrane treba pokazati svoju sposobnost kontrole opasnosti i osiguranja da je hrana sigurna u trenutku konzumacije.

sigurnost hrane, HACCP

nije evidentirano

engleski

Implementation of food safety management systems

nije evidentirano

food safety, HACCP

nije evidentirano

Podaci o izdanju

7-8 (7-8)

2012.

20-23

objavljeno

2217-852X

Povezanost rada

Ekonomija